AdvokatWatch

Søren Pape Poulsen blev først orienteret om it-fejl mandag

Selvom en alvorlig systemfejl, der kan have ført til fejl i adskillige straffesager, har været kendt siden 2018, så siger fungerende justitsminister Søren Pape Poulsen (K), at han først blev orienteret mandag aften.

Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

På trods af, at justitsministeren er øverste ansvarlig for både Rigspolitiet og Rigsadvokaten, så er Søren Pape Poulsen (K) først mandag aften blevet orienteret om en alvorlig systemfejl i behandlingen af teleoplysninger udleveret til politiet i forbindelse med straffesager.

Det er selvom Rigspolitiet fik kendskab til problemer med systemet i november sidste år, og systemfejlen potentielt kan være skyld i fejl i flere straffesager siden 2012 og frem til marts i år.

Det skriver Berlingske.

"Søren Pape fik først kendskab til sagen i går aftes, og han meddeler via den konservative pressetjeneste, at den kommende justitsminister må sørge for en redegørelse som noget af det første. Som fungerende justitsminister har Søren Pape ikke selv mulighed for at sætte en ny redegørelse i gang."

Rigspolitiet fik selv nys om fejlen, efter en politikreds oplyste, at nogle teleoplysninger tilsyneladende var forsvundet i det program, som politiet bruger til at konvertere teleselskabernes rådata til materiale, politiets efterforskere kan bruge. Frem til marts i år har politiet arbejdet med at finde og udbedre fejlen, der først blev offentligt kendt mandag aften.

It-fejl kan have givet forkerte domme i syv år

Lobbyist forudså fejl i brug af teleoplysninger for 10 år siden 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier