AdvokatWatch

Kammeradvokaten bistår i formodet svindelsag

I alt 12 medarbejdere i Bygningsstyrelsen og installationsvirksomheden Kemp & Lauritzen suspenderes efter en række uregelmæssigheder i forbindelse med selskabets samarbejde med Bygningsstyrelsen angående it-udstyr for 175.000 kr.

Foto: Ritzau Scanpix/Joachim Adrian

Installationsvirksomheden Kemp & Lauritzen suspenderer fire medarbejdere midlertidigt. Det omhandler selskabets samarbejde med Bygningsstyrelsen og vedrører køb af it-udstyr for 175.000 kr.

Det skriver Kemp & Lauritzen i en pressemeddelelse.

"Vi har via vores interne kontrolsystemer konstateret uregelmæssigheder, der vedrører indkøb af it-udstyr, som er blevet viderefaktureret under en anden betegnelse. I forlængelse af vores egen undersøgelse, har vi desuden iværksat en advokat- og revisionsundersøgelse, så vi sikrer, at vi får eksterne øjne på sagen, først og fremmest af hensyn til de suspenderede medarbejdere," udtaler Peter Kaas Hammer, der er adm. direktør hos Kemp & Lauritzen, i meddelelsen.

I en særskilt meddelelse fra Bygningsstyrelsen oplyses det, at styrelsen suspenderer ansatte på grund af "formodet svindel med køb af it-udstyr."

"Bygningsstyrelsen har efter rådgivning fra Kammeradvokaten på den baggrund suspenderet otte medarbejdere. Bygningsstyrelsen er fortsat bistået af Kammeradvokaten i sagen og i de videre undersøgelser. Bygningsstyrelsen har aftalt med Deloitte, at de nu vurderer styrelsens godkendelsesproces for fakturaer," skriver styrelsen.

Ifølge Bygningsstyrelsen har Kemp & Lauritzen gjort styrelsen opmærksom på, "hvad der forekommer at være uregelmæssigt indkøb af it-udstyr i forbindelse med en serviceaftale mellem Bygningsstyrelsen og Kemp & Lauritzen."

Styrelsen kan ikke udtale sig i sagen, fremgår det.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch.)

Ejendomsselskab stævner region for trecifret millionbeløb

Kammeradvokaten sidder tungt på nyt kuratorpanel 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Flere skattesager, en ny bølge af coronaudfordringer og et større fokus på greenwashing kaster mere arbejde af sig for advokater, kunne man læse i AdvokatWatchs spalter i denne uge, som også bød på flere partnerudnævnelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier