AdvokatWatch

EU-politiker opgiver at kræve erstatning for krænkelse fra ugeblad

Politiker Morten Helveg har følt sig krænket over, at Se og Hør skaffede sig adgang til kreditkortoplysninger.

Foto: Ritzau Scanpix/Charlotte de la Fuente

Det er en ærgerlig EU-parlamentariker Morten Helveg Petersen (R), som torsdag formiddag tager telefonen, efter at der er faldet dom i Østre Landsret.

Retten har - ligesom byretten - afvist, at han skal have godtgørelse, efter at han blev udsat for ulovlig overvågning af Se og Hør.

"Jeg er forundret over det. Jeg har svært ved at forstå, at det ikke kunne give anledning til en godtgørelse," siger han og tilføjer:

"Der har været fremmede mennesker inde og kigge på, hvad jeg har brugt mit kreditkort til. Det, synes jeg, er helt vildt underligt og krænkende. Men det har landsretten så ikke fundet, at det er."

EU-politikeren har krævet 125.000 kr. i kompensation, for at Se og Hør havde skaffet sig adgang til hans kreditkortoplysninger.

Det er et mindre krav, end han kom med i byretten. Her krævede han 250.000 kr. i kompensation.

Han kan umiddelbart ikke se nogen grund til at ansøge om at få sagen i Højesteret, når både landsret og byret har afvist kravet.

"Det kan jeg ikke se for mig. Det har taget fem år, og to retsinstanser har kigget på det. Så nej, det tror jeg ikke," siger politikeren.

Se og Hør-sagen begyndte da også at rulle tilbage i 2014. Her udgav den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen bogen "Livet, det forbandede".

I bogen beskriver han, hvordan en tys-tys-kilde fodrede ugebladet med oplysninger om kendte ud fra deres brug af kreditkort.

I en tilståelsessag i august 2016 modtog Aller Media en bøde på 10 mio. kr. Tidligere nyhedschef Lise Bondesen og tidligere redaktionschef Kim Bretov blev hver idømt seks måneders betinget fængsel.

24. november 2016 blev to tidligere chefredaktører, to journalister og tys-tys-kilden selv dømt. Straffene landede på mellem fire måneders betinget fængsel og halvandet års ubetinget fængsel.

Flere andre kendte har i sagen krævet godtgørelse. Morten Helvegs sag er den eneste, der endnu har været for retten. Flere har også droppet deres krav.

Mere fra AdvokatWatch

Fortsat godt gang i ejendomsmarkedet

Ejendomsadvokater kan glæde sig over, at volumen for professionelle ejendomshandler i årets første seks måneder ifølge nye tal næsten er på niveau med samme periode i 2021, der slog alle rekorder.

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier