Kurator i svindelsag: "Mange er i en form for choktilstand"

Op mod 100 landmænd er berørt af svindelsagen i virksomheden Blach & Møller Gruppen, lyder det fra kurator i et interview med Børsen.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En svindelsag i den danske kornhandelsvirksomhed Blach & Møller Gruppen (BMG), der nu er erklæret konkurs, kommer til at få konsekvenser for op mod 100 landmænd. Det fortæller Søren Christensen Volder, der er kurator i sagen, i et interview med Børsen.

Landmændene står i en situation, hvor de ender med ikke at få afregning for deres korn eller har forudbetalt for gødning, de ikke kommer til at modtage, lyder det fra Søren Christensen Volder, som har holdt informationsmøde med de berørte landmænd mandag.

"Mange er i en form for choktilstand. Det er ingen hemmelighed, at det har været hårde år for dansk landbrug – først med et vådt år 2017 og et tørt år 2018. Landmændene står nu i en situation, hvor de ikke kan få afregning for den høst, de har fået i hus. Det er klart, at det giver anledning til stor frustration," siger Søren Christensen Volder, der er advokat og partner i Bech-Bruun og arbejder i afdelingen for insolvens og rekonstruktion, til Børsen.

Det største tab, kuratoren har hørt om, er en landmand, der har et tab på omkring 10 mio. kr., skriver mediet. I det hele vurderer Søren Christensen Volder, at landmændene ender med en underbalance på 50 mio. kr. Svindelens omfang er ikke kortlagt endnu, men det vil et eksternt revisionsfirma blive hyret ind for at se på. Kurator vurderer, at svindelen går flere år tilbage.

Jens Møller, der er medindehaver og direktør i BMG, blev politianmeldt og bortvist søndag. I en pressemeddelelse fra BMG fremgår det, at der de seneste dage er "konstateret alvorlige uregelmæssigheder i virksomhedens handler".

"Det medfører, at virksomheden er blevet insolvent. Virksomhedens ene ejer og direktør Jens Møller har egenhændigt foretaget regnskabsmæssige transaktioner på baggrund af fiktive handler og fakturaer. Disse fiktive transaktioner har medført et betydeligt tocifret milliontab," lyder det i pressemeddelelsen ifølge Landbrugsavisen.

Torben Korsager fra det aarhusianske advokatkontor Interlex er også kurator i sagen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også