AdvokatWatch

Medie: Advokat tiltalt for grov svindel

Advokat Karsten Hagel er stoppet som direktionsmedlem hos ejendomsselskabet 360 North. Ifølge Berlingske har han trukket værdier ud af et konkursbo og snydt kreditorer, viser anklageskrift.

Foto: Colourbox

Advokat og tidligere direktør i ejendomsselskabet 360 North Karsten Hagel er titalt for svindel af særlig grov beskaffenhed.

Det skriver Berlingske, som har fået indsigt i anklageskriftet mod advokaten.

Af virksomhedsregistret fremgår det, at Karsten Hagel 8. januar i år trådte ud af 360 North samt en række selskaber med relation til firmaet.

Den påståede svindel skulle være foregået i en periode fra 2011-2012. Han skulle ifølge anklageskriftet have hevet værdier for over to mio. kr. ud af et konkursbo og derved have snydt kreditorerne. Karsten Hagel er tiltalt efter straffelovens paragraf 286, svindel af særlig grov beskaffenhed, skriver Berlingske. Derfor har anklagemyndigheden i samme ombæring nedlagt påstand om, at han skal miste sin ret til at drive advokatvirksomhed.

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra Karsten Hagel selv.

360 North og Karsten Hagels rolle i selskabet er i den grad kommet i mediernes søgelys de senere måneder.

Børsen kunne i sommer afdække, at den daglige chef og investeringsdirektør i 360 North, Nils Jansson, er blevet stævnet af sin gamle norske samarbejdspartner Real Estate Management, tidligere NDP.

Den norske ejendomsinvestor og dens bestyrelsesformand Ingvar Straume beskylder Nils Jansson for at have tømt deres fælles selskab og være stukket af med en lukrativ kontrakt med den amerikanske kapitalforvalter Blackstone. Bagmandspolitiet har over for Børsen bekræftet, at Nils Jansson er blevet anmeldt til politiet for flere forhold.

Nils Jansson har afvist alle beskyldninger. Han henviste blandt andet til et referat fra et bestyrelsesmøde i NDP afholdt 28. februar 2017, hvor der skulle stå, at Blackstone-aftalen skulle indgås med ham og ikke med NDP-koncernen.

Til Børsen sagde han dog, at referatet kun var underskrevet af dirigenten Karsten Hagel, som på daværende tidspunkt var direktør for en række af datterselskaber i den norske koncern.

EjendomsWatch har siden 2017 beskrevet, hvordan 360 North på vegne af Blackstone har købt ejendomme i København for milliarder.

Advokatselskab lukket efter nederlag i skattesag 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch.)

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier