AdvokatWatch

Husker du juni? Schlüter i knæ, PWC i offensiv og slut med reklametøj i fængslerne

ÅRET DER GIK: AdvokatWatch ser tilbage på sit første år. Juni blev måneden, hvor flere markante advokater stod for skud. Dommen over rettighedsadvokat Johan Schlüter var den suverænt mest profilerede sag, mens PWC forsøgte at gøre kur til Kromann Reumert. Månedens mest læste artikel var anderledes munter.

Advokat Johan Schlüter blev i juni dømt for svindel for mere end 100 millioner kroner. | Foto: Ritzau Scanpix/Simon Læssøe

Advokatnævnet er på ivrig skurkejagt og giver hellere bøder end irettesættelser. Sådan lød meldingen fra en række advokater, der i starten af juni rettede en skarp kritik af Advokatnævnet for ikke i tilstrækkelig grad at sondre mellem mindre fejl hos enkelte advokater og dem, der gentagne gange bryder god advokatskik.

Men kritikken prellede tydeligvis af på regeringen, som senere på måneden stod frem med en række nye initiativer om skærpet tilsyn med advokater. Initiativerne omhandlede bl.a. at give Advokatnævnet mulighed for at udstede bøder på helt op til 600.000 kroner og beføjelser til at frakende en advokats beskikkelse ubetinget.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der kom politisk fokus på uklar advokatregning i stort anlagt erstatningssag mod Bech-Bruun i denne uge, der også bød på historier om blandt andet advokatbranchens ledelseshovedbrud og specialistområdet for sager om børnebortførelser.

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier