Politimand tiltalt for at skyde mand mistænkt for indbrud

Ifølge anklagemyndigheden overtrådte en nordjysk betjent straffeloven, da han skød mod formodede indbrudstyve.
Foto: Ritzau Scanpix/Martin Sylvest Andersen.
Foto: Ritzau Scanpix/Martin Sylvest Andersen.
AF RITZAU

En 33-årig politimand gik alt for langt, da han en nat i december 2016 jagtede tre personer, som var mistænkt for et indbrud i Nordjylland.

Det mener Statsadvokaten i Viborg, der ifølge Ekstra Bladet har rejst tiltale mod betjenten.

Manden er således blevet tiltalt for i tjenesten at have affyret seks skud mod en VW Touran under politijagten, der fandt sted 26. december 2016 på Roldvej ved Aars.

I bilen sad to personer, mens en tredje befandt sig umiddelbart uden for varebilens højre side eller i varerummet. 

Denne mand blev ifølge anklageskriftet ramt af "mindst et skud i venstre flanke og muligt op til tre skud eller følger heraf". 

Han slap dog med livet i behold.

Ekstra Bladet skriver, at betjenten er tiltalt for at have voldt nærliggende fare for de tre personers liv og førlighed. 

Straffesagen kører over tre dage fra 11.-13. december i Retten i Aalborg, hvor specialanklager Christina Schou møder for Statsadvokaten i Viborg.

Om optakten til skudepisoden fortæller hun, at politimanden og hans kolleger mistænkte de tre mænd for et indbrud i en dagligvarebutik, hvor de havde stjålet et pengeskab og kørt afsted i to biler.

"Der er en af dem, der kører alene i en bil, som vil over i den anden bil. Det er under den episode, at politiet affyrer skud," siger specialanklageren til Ekstra Bladet.

Der er indkaldt i alt seks vidner i sagen: De tre personer, som politiet jagtede, samt tre politifolk.

Ifølge den tiltaltes forsvarer erkender politimanden, at han skød. Ikke desto mindre nægter han sig skyldig i at have overtrådt straffeloven.

"Der er ikke noget med, at han bestrider, at han har afgivet de skud. Det er en skønsmæssig vurdering af, hvorvidt de skud har været berettiget i henhold til politiloven eller ej," siger advokat Torben Koch til Ekstra Bladet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også