AdvokatWatch

Jurastuderende blev sendt i retten som vikar

En forsvarsadvokat fra Stage Advokatfirma kunne ikke selv møde i retten på grund af sygdom. I stedet blev der sendt en jurastuderende fra advokatfirmaet. Ifølge indehaver Mette Grith Stage skete det efter aftale med Retten i Odense.

Det har sikkert ikke været en helt almindelig tirsdag for Stage Advokatfirmas stud. jur. For her blev hun nemlig sendt i Retten i Odense som vikar for en sygdomsramt forsvarsadvokat fra firmaet. Det skriver B.T.

Sagen, der var en nævningesag, havde fire tiltalte på anklagebænken i en sag om gruppevoldtægt. Den enes forsvarsadvokat, Linda Saugmann Christensen, havde inden retsmødet lagt sig med sygdom og var derfor ikke selv i stand til at møde. Det fik advokatfirmaet til i stedet at sende deres stud. jur. Ifølge Mette Grith Stage, der er indehaver af Stage Advokatfirma, skete det efter aftale med Retten i Odense.

"Hun (Linda Saugmann Christensen, red.) foreslog retten, at vores stud. jur. kunne møde, så der kunne aflægges nævningeløfte, anklageskriftet kunne blive læst op med videre. Men hendes klient kunne selvfølgelig ikke afhøres i dag. Det har aldrig været meningen. Dette som alternativ til en total aflysning, og denne model foretrak retten også. Vi kunne aldrig finde på sådan bare at sende en stud. jur. ud af det blå," siger Mette Grith Stage til B.T.

Hun tilføjer, at advokatfirmaets stud. jur. kendte sagen i forvejen.

Anklager Stephanie Reby Ullum begærede dog sagen udsat med den begrundelse, at det ikke ville være forsvarligt for retssikkerheden at lade en jurastuderende forsvare en tiltalt i sådan en alvorlig sag. Hun påpegede også, at sagen kunne risikere at skulle gå om, hvis den blev anket til landsretten.

Retsformanden og de to juridiske dommere valgte at udsætte sagen. Det er endnu uvist, hvornår sagen nu vil starte.

Politiet dropper internet-sag mod forsvarsadvokat 

Forsvarsadvokat finder ny whistleblower-ordning "barnagtig"

Forsvarsadvokater om nyt regeringsudspil: Det er en overreaktion 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier