AdvokatWatch

Skatteminister indkalder Kammeradvokaten til møde om OW Bunker-sag

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) lægger op til en ændring i aftalen med Kammeradvokaten, så Skattestyrelsen ikke igen kommer til at stå i en situation, hvor advokatfirmaet har valgt at repræsentere en privat klient, som styrelsen samtidig har en anden sag mod. Skatteministeren har indkaldt Kammeradvokaten til møde.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Det er en utilfreds skatteminister, der nu må se statens foretrukne advokat, Kammeradvokaten, vælge kapitalfonden Altor fremfor at være på statens side i en skattesag mod netop Altor. Det skriver Berlingske.

Mandag kunne avisen fortælle, at Kammeradvokaten har valgt at repræsentere Altor i en erstatningssag i oprydningen efter OW Bunker. Samtidig har Skattestyrelsen rejst et krav på 136 mio. kr. mod netop kapitalfonden for manglende betaling af skat. Det er i sidstnævnte sag, hvor Kammeradvokaten har erklæret sig inhabil til at føre sagen for staten.

Det er skatteminister fået Karsten Lauritzen (V) langt fra tilfreds med.

"Når vi betaler rigtigt mange penge for at hyre et rigtigt dygtigt advokatfirma, så har jeg også en forventning om, at de altid er på vores side, når vi har brug for dem i skattesager. Og det kan de jo ikke være i denne sag. Det er en uheldig sag for Kammeradvokaten, og det skal vi finde en løsning på. For når vi bruger så mange penge, som vi nu bruger på Kammeradvokaten, så forventer jeg, at hver gang, vi har brug for dem, så er de der," siger Karsten Lauritzen til Berlingske.

Skatteministeren lægger nu op til, at den aftale, der blev indgået med Kammeradvokaten i 2014, som giver firmaet ret til at have andre klienter end staten, måske skal ændres.

Han har nu indkaldt Kammeradvokaten til møde og vil drøfte sagen med advokatfirmaet inden jul.

Over for Berlingske påpeger managing partner Tomas Ilsøe Andersen, at advokatfirmaet ikke yder skatterådgivning til andre end Skattestyrelsen. Han tilføjer, at sagen for Altor handler om OW Bunkers børsprospekt – og ikke om skat.

"Hos Kammeradvokaten har vi naturligvis private klienter også, men vi er altid på statens side, når staten er involveret. I den nye aftale kan vi rigtigt nok tage andre klienter end staten, som Lisbeth Bech Poulsen (skatteordfører for SF, red.) siger. Det sker blandt andet, fordi staten ønsker at hjemtage og udlicitere flere af vores opgaver til andre advokater. Men vi hverken kan eller vil tage sager, hvor der er interessekonflikt med staten. Man kan ikke træde ind ad døren hos os og bede om råd imod skat, skatteregler eller andet," skriver Tomas Ilsøe Andersen blandt andet i en mail til Berlingske.

Han ser nu frem til "en dialog med Skatteministeriet om samarbejdet."

Kammeradvokaten møder kritik for klient i OW Bunker-sag

Boris Frederiksen sætter slutdato på forsinket redegørelse i OW Bunker-sag

Modpart kræver topadvokat ud af OW Bunker-sag

Her er advokaterne i OW Bunker-komplekset  

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier