AdvokatWatch

Deloitte indbringes for Revisornævnet i OW Bunker-sag

Revisionshuset har ifølge Erhvervsstyrelsen overtrådt god revisorskik på en række punkter. Deloitte selv mener, at styrelsen mangler forståelse for revisionsmæssige principper.

Revisions- og konsulenthuset Deloitte har ikke udført sin opgave som revisor i det kollapsede oliehandelsselskab OW Bunker godt nok, mener Erhvervsstyrelsen, der derfor har besluttet at indbringe to Deloitte-revisorer for Revisornævnet.

"Erhvervsstyrelsen har konstateret, at revisorerne har undladt at planlægge og udføre revisionshandlinger til imødegåelsen af risikoen for, at koncernens bruttofortjeneste kunne være væsentligt påvirket af gevinster/tab ved ændringer i olieprisen, herunder nettogevinster på oliederivater, der ikke havde til formål at sikre mod risikoen i olieprisen på lagrene og indgåede kontrakter," skriver styrelsen.

Styrelsen har udover revisionen af års- og koncernregnskabet for 2013 for OW Bunker undersøgt en række revisorerklæringer, der blev afgivet af revisorerne i forbindelse med omstruktureringen af OW Bunker-koncernen.

"Der er ved undersøgelsen af disse revisorerklæringer ligeledes konstateret væsentlige mangler ved det udførte arbejde."

Deloitte er ikke overraskende uenig i kritikken:

"Vi kan konstatere, at vi er fundamentalt uenige i Erhvervsstyrelsens kritik, som vi mener baserer sig på en manglende forståelse af både revisionsmæssige principper og forretningsmæssige standarder for den type af virksomheder, som OW Bunker repræsenterer. Derfor ser vi nu frem til at få sagen bedømt af fagfolk i Revisornævnet," siger Anders Dons, adm. direktør i Deloitte, i en pressemeddelelse.

Tilsynet med revisionshusene er blevet mere målrettet

Deloitte slår tilbage og hyrer folk til juridisk afdeling

Medie spekulerer i om revisionsbranchens Big Four bliver til Big Three 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier