AdvokatWatch

Finansiel Stabilitet undrer sig over kurator-regning efter Amagerbanken

Finansiel Stabilitet, som er den største kreditor i boet efter Amagerbanken, undrer sig over størrelsen af de salærer, som Kammeradvokaten indtil videre har modtaget for sit kuratorarbejde, skriver Berlingske.

Foto: Nikolaj Svennevig

Det statslige selskab Finansiel Stabilitet har svært ved at gennemskue regningen for oprydningen efter Amagerbanken, hvor Kammeradvokaten indtil videre har modtaget 96 mio. kr. for sit arbejde som kurator.

Berlingske skriver, at Finansiel Stabilitet har meddelt Skifteretten, at det ikke kan vurdere, om de foreløbige aconto-salærer står mål med tidsforbruget i det komplicerede bankkrak.

"Vi undlader ikke at gøre opmærksom på, at der er tale om betydelige omkostninger. Man skal ikke tage os til indtægt for, at honoraret er helt fint. Vi vil ikke blåstemple det," siger oprydningsselskabets direktør, Henrik Bjerre-Nielsen, til Berlingske.

Finansiel Stabilitet er den største kreditor efter Amagerbanken. Det er advokat og partner Boris Frederiksen og advokat Jørgen Holst, som har stået for oprydningen. De har indtil videre brugt over 40.000 timer på boet.

Boris Frederiksen siger til Berlingske, at det er skifteretten og ikke kreditorerne, som skal vurdere kuratorernes tidsanvendelse. Han hæfter sig desuden ved, at Finansiel Stabilitet ikke har haft bemærkninger undervejs, når aconto-salærerne er blevet udbetalt.

Boris Frederiksen slår tilbage mod kritik fra medkurator

Kurator tager salærstrid med Kammeradvokaten til landsretten

 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier