AdvokatWatch

Finansiel Stabilitet undrer sig over kurator-regning efter Amagerbanken

Finansiel Stabilitet, som er den største kreditor i boet efter Amagerbanken, undrer sig over størrelsen af de salærer, som Kammeradvokaten indtil videre har modtaget for sit kuratorarbejde, skriver Berlingske.

Foto: Nikolaj Svennevig

Det statslige selskab Finansiel Stabilitet har svært ved at gennemskue regningen for oprydningen efter Amagerbanken, hvor Kammeradvokaten indtil videre har modtaget 96 mio. kr. for sit arbejde som kurator.

Berlingske skriver, at Finansiel Stabilitet har meddelt Skifteretten, at det ikke kan vurdere, om de foreløbige aconto-salærer står mål med tidsforbruget i det komplicerede bankkrak.

"Vi undlader ikke at gøre opmærksom på, at der er tale om betydelige omkostninger. Man skal ikke tage os til indtægt for, at honoraret er helt fint. Vi vil ikke blåstemple det," siger oprydningsselskabets direktør, Henrik Bjerre-Nielsen, til Berlingske.

Finansiel Stabilitet er den største kreditor efter Amagerbanken. Det er advokat og partner Boris Frederiksen og advokat Jørgen Holst, som har stået for oprydningen. De har indtil videre brugt over 40.000 timer på boet.

Boris Frederiksen siger til Berlingske, at det er skifteretten og ikke kreditorerne, som skal vurdere kuratorernes tidsanvendelse. Han hæfter sig desuden ved, at Finansiel Stabilitet ikke har haft bemærkninger undervejs, når aconto-salærerne er blevet udbetalt.

Boris Frederiksen slår tilbage mod kritik fra medkurator

Kurator tager salærstrid med Kammeradvokaten til landsretten

 

Forsiden lige nu

Forbedring af kritiseret it-platform får blandet modtagelse

Den dyre og forsinkede it-platform Minretssag.dk har siden udrulningen haft massive problemer. Trods en hastighedsforbedring i sidste måned, fungerer systemet ifølge flere brugere stadig ikke tilfredsstillende. Nu er analyse af problemerne også forsinket.

Medieomtale af Bech-Bruun gik for vidt

DR må rette og beklage udsagn om advokatfirmaet i sin omtale af sagen om udbytteskat. Bech-Bruun reagerede søndag på en række beskyldninger i flere medier ved at bede om berigtigelser og slå fast, at virksomheden "forbeholder os i det hele taget vores stilling i enhver henseende."

Relaterede

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier