AdvokatWatch

Rekordstort antal sager kan være på vej mod kuratorgruppe

Sø- og Handelsrettens faste kuratorer står potentielt over for en sagsbunke af hidtil usete dimensioner, efter Erhvervsstyrelsen har varslet tvangsopløsning af op mod 11.000 virksomheder. Der kan være et trecifret millionbeløb på spil, men sagerne bliver ingen guldgrube, siger kuratorerne til AdvokatWatch.

Foto: Ritzau Scanpix/Casper Christoffersen.

Det kan vise sig at blive en overordentlig travl vinter for gruppen af faste kuratorer ved Sø- og Handelsretten i København. For om knap fire uger kan Erhvervsstyrelsen sende et rekordstort antal virksomheder i skifteretten med henblik på tvangsopløsning. Styrelsen oplyste i en pressemeddelelse i sidste uge, at den i øjeblikket sender breve ud til cirka 11.000 virksomheder, som endnu ikke har registreret deres reelle ejere. De har de nu fire uger til at få det gjort.

Sker det ikke, vil styrelsen sende virksomhederne til tvangsopløsning hos skifteretten – hovedsageligt i Sø- og Handelsretten. Retspræsident Henrik Rothe vurderer over for AdvokatWatch, at det ikke er usandsynligt, at retten kan få cirka 5000 sager om tvangsopløsning.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Fem byretter tager nu digitalt skridt med ny skifteportal

Ny digital skifteportal, der tirsdag lanceres i fem pilotretter, skal modernisere og forenkle det administrative arbejde med dødsboer. ”Vi har helt klart et efterslæb med digitalisering i domstolene,” lyder det fra it-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier