AdvokatWatch

Fusk med fuldmagter gav fængselsstraf til profileret advokat

ADVOKATER I SKUDLINJEN: Et allerede plettet omdømme nåede et lavpunkt, da advokat og tidligere folketingsmedlem Laue Traberg Smidt blev idømt betinget fængsel for sin rolle i en sag om forsikringssvindel. Her er fjerde artikel i AdvokatWatchs serie.

Forsvarsadvokaten Laue Traberg Smidt har gennem tiden fået flere bøder af Advokatnævnet, og i 2008 fik han en betinget fængselsdom i byretten. | Foto: Ritzau Scanpix/Kaspar Wenstrup

For ti år siden blev advokat Laue Traberg Smidt idømt 30 dages betinget fængsel for at have misbrugt sin stilling som advokat. Han blev dog frifundet for de mest alvorlige anklager, da der blev afsagt dom i Københavns Byret 16. april 2008.

Det tidligere folketingsmedlem har i årenes løb også indkasseret et hav af bøder fra Advokatnævnet for brud på advokaternes etiske regler, men for godt ti år siden faldt hammeren bogstavelig talt over forsvarsadvokaten, der i dag er 74 år gammel.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

Fond med advokater i spidsen har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier