AdvokatWatch

Advokatfuldmægtig kritiserer Kammeradvokaten for at trække sag i langdrag

Klaus Josefsen, advokatfuldmægtig i Printz Advokatfirma, retter kritik mod Kammeradvokatens håndtering af en sag mellem Slagelse Kommune og oppositionen.

Slagelse Kommunes Borgmester, John Dyrby Paulsen (S), er i politisk slagsmål med oppositionen. | Foto: /Ritzau/Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Kammeradvokaten trækker en potentiel retssag i langdrag. Det mener advokatfuldmægtig Klaus Josefsen fra Printz Advokatfirma, der fører en sag for det borgerlige politiske mindretal i Slagelse Kommune mod kommunen, som er repræsenteret af Kammeradvokaten.

Det skriver Sjællandske Medier.

"Jeg opfatter umiddelbart den nu fremsatte anmodning som et forsøg på at trække tiden ud," siger Klaus Josefsen til Sjællandske Medier med henvisning til en skrivelse fra Kammeradvokaten, der indbefatter ønsket om en udsættelse af svarfristen i stedet for et svarskrift. 

Det borgerlige mindretal i Slagelse Byråd bestående af partierne Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre har stævnet Slagelse Kommune efter en ændring af styrelsesvedtægten tilbage i marts, hvor et byrådsflertal med en efterfølgende konstituering afskar den nu vragede opposition fra samtlige udvalgsformandsposter.

Fra Kammeradvokaten lyder det, at man arbejder på et svarskrift, men at man samtidig afventer, om sagen kan føres ved Østre Landsret i stedet for ved byretten.

"Og vi ved ikke, hvornår der sker noget. Byretten skal vurdere, om sagen opfylder betingelserne," siger partner hos Kammeradvokaten Sune Fugleholm.

Men den køber Klaus Josefsen ikke. Han mener, at Kammeradvokaten har haft rigeligt tid til at få styr på sagen, og hvor den skal føres.

Ifølge Slagelse Kommunes Borgmester, John Dyrby Paulsen (S), er det Kammeradvokatens anbefaling, at sagen henvises til Østre Landsret.

Sjællandske Medier har tidligere på baggrund af en aktindsigt skrevet, at Slagelse Kommune kan forvente en regning fra Kammeradvokaten på op mod en halv million kroner for advokatomkostninger i sagen. 

Slagelse Kommune hyrer Kammeradvokaten til politisk slagsmål 

HjulmandKaptain lægger slagplan med kommuner for retssag mod staten

Udbudsjurister går sammen i nyt advokatfirma: "Vi er ikke for fine til både at være kantinepersonale og vores egen it-chef"  

Mere fra AdvokatWatch

Nyt EY-panel skal bane vejen for opsplitning

150 partnere luftede i sidste uge deres bekymring over revisionsfirmaets storstilede plan om at splitte rådgiver- og revisionsdelen op i to seperate firmaer. Nu skal et nyt panel sikre, at planen går gnidningsfrit igennem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier