Advokatsalær i Amagerbankens konkursbo nærmer sig 100 mio.

Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten og Jørgen Holst fra Holst Advokater har indtil nu fået udbetalt 96 mio. kr. i salær for at behandle konkursboet efter Amagerbanken.
Kurator Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten og medkurator Jørgen Holst fra Holst Advokater vurderer, at de har udført et "endog overordentligt stort arbejde" i konkursen efter Amagerbanken. | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Joakim Rimer Rasmussen
Kurator Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten og medkurator Jørgen Holst fra Holst Advokater vurderer, at de har udført et "endog overordentligt stort arbejde" i konkursen efter Amagerbanken. | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Joakim Rimer Rasmussen

Salæret for konkursbehandlingen af boet efter Amagerbanken, som krakkede i 2011, har kurs mod de 100 mio. kr.

Det skriver Berlingske.

Kammeradvokaten og århusianske Holst Advokater har ifølge avisen indtil videre brugt over 40.000 juristtimer og hævet 96 mio. kr i salær, siden banken krakkede i 2011.

Amagerbanken, Danmarks 11. største bank, kom i 2010 i problemer som følge af store udlån til ejendomsspekulanter. I flere omgange fik banken indskudt penge fra rigmanden Karsten Ree, men det lykkedes ikke at rette forretningen op, og i 2011 gik banken konkurs med aktiver for 33 mia. kr.

Et "overordentligt stort arbejde"

Ifølge kuratorerne Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten og Jørgen Holst fra Holst Advokater er der i konkursboet udført et "endog overordentligt stort arbejde". Siden udbetalingen af det seneste aconto-salær i begyndelsen af 2017 er der brugt yderligere et par tusinde timer på konkursbehandlingen, som ikke er afregnet endnu. Indsatsen har ifølge Berlingske sandsynligvis allerede sendt regningen for konkursen over 100 mio. kroner.

Finansiel stabilitet, der overtog Amagerbanken efter konkursen, har kørt et erstatningskrav på 900 mio. kr. mod den tidligere ledelse, men ledelsen blev frifundet i juni 2017. Erstatningssagen er anket og kører ved Østre landsret  i en tilsnittet og reduceret form fra januar 2019.

Advokatregningen for opgør med bankledelser nærmer sig en halv milliard 

Mazanti efter rekordregnskab: Afgørende at de tunge kræfter er nærværende 

Konkursadvokaten Boris Frederiksen: Berømt og berygtet 

N.E. Nielsen: "Du løber ikke af gårde, når krisen kradser, og vinden blæser"  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også