AdvokatWatch

Advokat blev ikke hørt i sag om bandeforbud: DR afviser at have ladet sig diktere af ministerium

Advokat for bande, som Justitsministeriet ville forbyde ved lov, blev ikke hørt i DR's indledende dækning af sagen. DR afviser, at det skete med ført hånd af ministeriet.

Foto: Ritzau Scanpix/Linda Johansen

Der var tale om misforstået iver over en solohistorie – ikke en underkastelse af et politisk ønske – da DR i juni undlod at indhente en kommentar fra én af sagens centrale parter, da Justitsministeriet ville forbyde banden Loyal to Familia ved lov. Det siger Christian Lindhardt, indholdschef ved DR Nyheder, til Radio24syv.

Forhistorien er, at DR og Jyllands-Posten 28. juni kl. 19 kunne fortælle, at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) ville rejse en sag, der skulle forbyde Loyal to Familia. En forening kan ifølge Grundloven opløses af domstolene, hvis den "virker eller søger at opnå deres mål ved vold, anstiftelse af vold eller lignende strafbar påvirkning af anderledes tænkende".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

Fond med advokater i spidsen har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier