Skat rejser 388 sager om svindel med udbytteskat

Skattestyrelsen har nu rejst krav på hele det beløb, statskassen har mistet i formodet svindel.
"Hvis man hjælper nogen med at svindle, så risikerer man også at ifalde sig et ansvar, og det skal efterprøves ved domstolene," siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) | Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling
"Hvis man hjælper nogen med at svindle, så risikerer man også at ifalde sig et ansvar, og det skal efterprøves ved domstolene," siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) | Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Skats jagt på 12,7 mia. kr., som statskassen er blevet lænset for i formodet svindel med udbytteskat, har skabt travlhed på advokatkontorer i en række lande.

Siden foråret har Skattestyrelsen rejst 388 civile sager mod personer og selskaber i sagen om svindel med udbytteskat, skriver DR.

I alt har Skattestyrelsen nu rejst krav for 12,7 milliarder kroner svarende til det beløb, den danske stat fejlagtigt har udbetalt til udenlandske konti igennem refusioner af udbytteskat ved aktiehandler, som Skattestyrelsen mener var fiktive.

"I lyset af, hvor meget, der er svindlet for, har vi valgt at gå ikke bare efter bagmændene, men også dem, der kan have tjent penge på at hjælpe til med den her udbyttesvindel, bevidst eller ubevidst, og hvis man hjælper nogen med at svindle, så risikerer man også at ifalde sig et ansvar, og det skal efterprøves ved domstolene," siger skatteminister Karsten Lauritzen (V), til DR.

Ifølge DR Nyheder er en lang række britiske selskaber og banker blevet stævnet for at have rådgivet om svindelnummeret, men også for at have bidraget til at sløre og hvidvaske pengene, der fejlagtigt er blevet udbetalt fra den danske stat.

Skat stævner britiske banker i sag om udbytteskat 

Sjællandske advokater slår jyske og fynske konkurrenter på vækst

Partier fortørnede over rigsadvokat: "Han er regeringens skødehund" 

Amerikanske pensionsfonde vil spænde ben for danske søgsmål om påstået milliardsvindel med udbytteskat 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også