AdvokatWatch

Amerikansk advokatfirma undersøger Danske Banks hvidvasksag

Et amerikansk advokatfirma har startet en undersøgelse af, om Danske Bank har brudt reglerne for værdipapirhandel i USA. Desuden kigger advokatfirmaet på, om der via et søgsmål kan søges erstatning til investorer, der har tabt penge.

Det amerikanske advokatfirma Bronstein, Gewirtz & Grossman har startet en undersøgelse om, hvorvidt Danske Bank har brudt den amerikanske lovgivning i forbindelse med hvidvaskssagen i bankens estiske filial.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra det amerikanske advokatfirma.

Undersøgelsen skal kortlægge, om Danske Bank og ansatte i banken har brudt reglerne for værdipapirhandel i USA.

Det amerikanske firma starter en undersøgelse, da Danske Bank også er noteret i USA, og det er på baggrund af Danske Banks amerikanske aktionærer, at advokatfirmaet har startet undersøgelsen.

I forbindelse med regnskabet onsdag meddelte Danske Bank, at den agter at sende penge fra hvidvaskningssagen tilbage til "samfundsgavnlige formål", og efterfølgende faldt aktien både i Danmark og USA.

Advokatfirmaet ser på muligheden for et søgsmål af banken, sådan at investorerne, der har tabt penge, kan få en erstatning for tabet.

Foruden at banken meddelte, at den agter at sende penge retur, nedjusterede Danske Bank sine 2018-forventninger til den lave ende af den tidligere prognose om et overskud på 18 til 20 mia. kr., og regnskabet blev generelt set kaldt skuffende af en række aktieanalytikere.

Danske Bank-aktien bakkede 9,1 pct. på børsen i København onsdag og 9,4 pct. i USA, og banken tabte 16 mia. kr. i markedsværdi.

/ritzau/FINANS

Fransk jurist bliver bankdirektør i Danske Bank

Finanssektoren skriger på flere compliance-folk

Danske Bank opruster compliance-afdeling med profil fra Bagmandspolitiet  

Mere fra AdvokatWatch

Telefonerne er blevet stille hos boligadvokater

Der bliver solgt færre boliger, og det kan mærkes i advokatkontorerne. ”Heldigvis har jeg ikke et dyrt, forkromet kontor på Kongens Nytorv,” siger Mette Krog med egen forretning i den sjællandske by Borup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier