Advokat dømt i retsopgør

En advokat fra Hørsholm har ike fulgt god advokatskik, har landsretten nu afgjort og kvitteret med en bøde. En tidligere klient har løjet om de faktiske forhold, lyder forklaringen fra advokaten.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
KILDE: FREDERIKSBORG AMTS AVIS

Advokaten Tom Mortang, der driver sin praksis i Hørsholm, fulgte ikke god advokatskik, da han var advokat for et firma i Hørsholm. Det har både Advokatnævnet, byretten og nu landsretten afgjort, og Hørsholm-advokaten er nu blevet idømt en bøde og skal betale i alt 60.000 kroner til statskassen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Tom Mortang er blevet dømt for ikke at have sørget for sikkerhedsstillelse fra et udlejningsfirma, da firmaet Hørsholm Rustbehandling og Bilpleje hyrede advokaten til at forhandle en aftale om vilkårene for flytningen.

Derudover er Tom Mortang tidligere blevet tildelt bøder af Advokatnævnet, ligesom han har fået en række dårlige anmeldelser på hjemmesiden Trustpilot.

Tom Mortang mener dog ikke, rettens afgørelse er fair.

"Jeg synes ikke, det er en rigtig afgørelse, for afgørelsen baserer sig på en modpart, en tidligere klient, som har løjet om de faktiske forhold. Det er det, jeg bliver hængt op på, og det er mildt sagt irriterende," siger han og understreger, at han er ked af situationen.

Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Frederiksborg Amts Avis.

Advokat får bøde for at fornærme dommer 

Nævnet fik 636 nye klager i første halvår af 2018

Advokat får endnu en bøde af nævnet

Landsret dømmer advokat for læk af fortrolige oplysninger 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også