Politisk opbakning til advokatstramninger

Både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet bakker op om stramninger over for advokatbranchen.
Morten Bødskov, retsordfører for Socialdemokratiet, erklærer sig "temmelig rystet" over nye oplysninger om honorarer til forsvarsadvokater | Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling
Morten Bødskov, retsordfører for Socialdemokratiet, erklærer sig "temmelig rystet" over nye oplysninger om honorarer til forsvarsadvokater | Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet bakker op om regeringens planer om en skrappere kurs over for advokater.

Det skriver Ekstra Bladet.

Dermed er der et politisk flertal for et opgør med advokaters salærer, reklamer og kontrollen med branchen.

"Advokaterne skal ikke give de indsatte ting og sager – heller ikke pizza. Det er nogle fine initiativer fra justitsministeren, som der længe har været behov for," siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod, til Ekstra Bladet.

Efter en rapport, der blandt andet viser, at en forsvarsadvokat står til at have fået udbetalt 5,5 mio. kr. på et år, og at der samlet er 1,3 mia. kr. i salærer og godtgørelse til forsvarsadvokater fra 2015 til 2017, vil justitsminister Søren Pape Poulsen have strammet kontrollen med advokaterne. Han har fremlagt en tipunktsplan, som blandt andet indebærer bedre tilsyn, højere bøder, et forbud mod at give indsatte gaver og en whistleblowerordning.

Rystet

Morten Bødskov, retsordfører for Socialdemokratiet, erklærer sig "temmelig rystet" over oplysningerne fra advokatbranchen.

"Vi vil sprede opgaverne mere, så det ikke er en håndfuld advokater, som sidder på rigtig mange sager og gør det vanskeligt for domstolene at få sagerne hurtigt igennem," siger Morten Bødskov.

Borgmester angriber forsvarsadvokat: "Hun går langt ud over, hvad der er en forsvarsadvokats opgave" 

Forsvarsadvokater om nyt regeringsudspil: Det er en overreaktion 

Her er Justitsministerens stramninger i advokatbranchen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også