AdvokatWatch

Forsvarer nægtet adgang til USA: Arbejde i terrorsag kan være forklaringen

Advokat Jesper Storm Thygesen, der var forsvarer for en tiltalt i en terrorsag, er blevet nægtet adgang til USA

"Det tyder på, at min rolle som forsvarsadvokat i en terrorsag kan være årsagen til min afvisning," siger Jesper Storm Thygesen Foto: Ritzau Scanpix/Sonny Munk Carlsen

Advokaten Jesper Storm Thygesen har fået afvist en ansøgning om indrejse i USA, og hans arbejde som forsvarer for en tiltalt i en terrorsag kan efter Storm Thygesens opfattelse være forklaringen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Mens resten af familien har fået godkendt den obligatoriske ESTA-indrejseansøgning i forbindelse med en ferie i USA i juli, er Jesper Storm Thygesens blevet afvist.

"Jeg har søgt lidt frem og tilbage på Google og nogle amerikanske advokathjemmesider, og det tyder på, at min rolle som forsvarsadvokat i en terrorsag kan være årsagen til min afvisning," siger Jesper Storm Thygesen til Ekstra Bladet.

Kobler navn og terrorisme

Forsvarsadvokaten repræsenterede i 2016 Mahmoud Rebea, der stod tiltalt for at have hjulpet terroristen Omar Abdel Hamid El-Hussein efter angrebene mod Krudttønden og Synagoen. Fire yngre mænd blev frikendt for medvirken til Omar El-Husseins terrorangreb.

"Jeg ved det ikke med sikkerhed, men hvis man kobler mit navn og terror sammen i en søgning, så kan der dukke et eller andet op i en eller anden algoritme, som så munder ud i en afvisning af mig," siger Jesper Storm Thygesen.

Jesper Storm Thygesen har endnu ikke fået en forklaring på afvisningen fra den amerikanske ambassade i Danmark.

Søskende vil kræve millioner af Christian Harlangs konkursbo

Advokat kritiserer minister for svindel-bemærkninger: "Det er dybt betænkeligt"

Pape varsler flere tiltag mod advokatbranchen

Forsiden lige nu

Danske Advokater får ny formand

Det bliver en partner fra advokatfirmaet Kromann Reumert, der tager plads som formand for advokaternes brancheorganisation Danske Advokater.

Relaterede

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier