Forsvarer nægtet adgang til USA: Arbejde i terrorsag kan være forklaringen

Advokat Jesper Storm Thygesen, der var forsvarer for en tiltalt i en terrorsag, er blevet nægtet adgang til USA
"Det tyder på, at min rolle som forsvarsadvokat i en terrorsag kan være årsagen til min afvisning," siger Jesper Storm Thygesen | Foto: Ritzau Scanpix/Sonny Munk Carlsen
"Det tyder på, at min rolle som forsvarsadvokat i en terrorsag kan være årsagen til min afvisning," siger Jesper Storm Thygesen | Foto: Ritzau Scanpix/Sonny Munk Carlsen

Advokaten Jesper Storm Thygesen har fået afvist en ansøgning om indrejse i USA, og hans arbejde som forsvarer for en tiltalt i en terrorsag kan efter Storm Thygesens opfattelse være forklaringen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Mens resten af familien har fået godkendt den obligatoriske ESTA-indrejseansøgning i forbindelse med en ferie i USA i juli, er Jesper Storm Thygesens blevet afvist.

"Jeg har søgt lidt frem og tilbage på Google og nogle amerikanske advokathjemmesider, og det tyder på, at min rolle som forsvarsadvokat i en terrorsag kan være årsagen til min afvisning," siger Jesper Storm Thygesen til Ekstra Bladet.

Kobler navn og terrorisme

Forsvarsadvokaten repræsenterede i 2016 Mahmoud Rebea, der stod tiltalt for at have hjulpet terroristen Omar Abdel Hamid El-Hussein efter angrebene mod Krudttønden og Synagoen. Fire yngre mænd blev frikendt for medvirken til Omar El-Husseins terrorangreb.

"Jeg ved det ikke med sikkerhed, men hvis man kobler mit navn og terror sammen i en søgning, så kan der dukke et eller andet op i en eller anden algoritme, som så munder ud i en afvisning af mig," siger Jesper Storm Thygesen.

Jesper Storm Thygesen har endnu ikke fået en forklaring på afvisningen fra den amerikanske ambassade i Danmark.

Søskende vil kræve millioner af Christian Harlangs konkursbo 

Advokat kritiserer minister for svindel-bemærkninger: "Det er dybt betænkeligt" 

Pape varsler flere tiltag mod advokatbranchen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også