AdvokatWatch

Advokat under beskydning for at forsvare syrienskrigere

Mette Grith Stage har fået bemærkninger om, at der er et "specielt sted i helvede" til hende, efter at hun har taget opgaven som forsvarer for to syrienskrigere.

Mette Grith Stage | Foto: Stage Advokatfirma

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage indkasserer hadske facebook-kommentarer for sit arbejde som forsvarer for to danske syrienskrigere.

Det skriver Fredericia Dagblad.

Ifølge mediet hedder det blandt andet i en kommentar på Stage Advokatfirmas Facebook-side, at "der er et helt specielt sted i helvede reserveret til typer som dig."

Grith Stage er forsvarer for to danske syrienskrigere, der vil til Danmark og blive stillet for en dansk ret.

Den ene, den 29-årige Jacob El-Ali, har været efterlyst internationalt og blev varetægtsfængslet in absentia i 2015, efter han i 2014 poserede på billeder på Facebook med afhuggede hoveder og blodige, hovedløse lig i den syriske by Raqqa. Og også den 24-årige "SK", som er på fri fod i Tyrkiet, er efterlyst i Danmark for at have været syrienskriger.

Siger ja til alle

"Begge har spurgt, om jeg ville være deres forsvarer, og mit princip er, at jeg siger ja til alle, der gerne vil have mig som forsvarer. Jeg tager ikke stilling til, hvad de har gjort eller ikke gjort. Det er ikke det samme som at sige, at jeg sympatiserer med syrienskrigere, for det gør jeg ikke," siger Mette Grith Stage til Fredericia Dagblad.

Men gør du dig overvejelser, når du ved, at det er sager, der i den grad kan bringe sindene i kog?

"Det gør jeg ikke, og jeg forstår ikke, at der er personer, som finder på at skrive, at der er en plads i helvede for sådan en som mig. Det, jeg gør, er at sikre, at vi har er et retssamfund, hvor folk kan blive repræsenteret af en forsvarer uanset hvad," siger Mette Grith Stage.

Kammeradvokaten skal undersøge pengeforbrug i VUC 

Harlangs utrættelige krig mod systemet 

Advokat kritiserer Løkkes konstatering om hadforbrydelse

Kendt forsvarsadvokat politianmeldt for at bryde regel om internet 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier