AdvokatWatch

Amerikansk advokat: Vestas bruger "atombombe"-taktik i retssag mod General Electric

I et opgør med konkurrenten General Electric bruger vindmøllekoncernen Vestas et juridisk greb, der øger risikoen for modparten og kan bane vejen til et forlig, vurderer amerikansk advokat.

Vestas anklager i en retssag kæmpekonkurrenten General Electric for at skjule information over for patentmyndighederne. En strategi, advokater betegner som "Atombombe"-forsvaret. | Foto: Polfoto

Vindmøllekoncernen Vestas’ advokater har taget en juridisk "atombombe" i brug i opgøret med konkurrenten General Electric i et forsøg på at gøre sagen langt mere risikabel for sin modstander. Det kan være første skridt på vej til et forlig i kampen mellem USA's to største vindmølleproducenter, vurderer en amerikansk patentadvokat.

General Electric har sagsøgt Vestas for at overtræde en patentbeskyttet mølleteknologi, en sag som kan have store negative konsekvenser for Vestas’ forretning i USA. I sit forsvar gør Vestas’ gældende, at General Electric har gjort sig skyldig i såkaldt ’inequitable conduct’, hvilket betyder, at patentansøgeren har tilbageholdt vigtig information over for de amerikanske patentmyndigheder, da man søgte om patentet. Har man held til at bevise ’inequitable conduct’ kan en hel serie af sagsøgerens patenter blive slettet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Ugen bød på historier om kammeradvokatordningen, iværksættere og historisk stor svindelsag. Den sluttede af med et indblik i det opgør om udbyttesagen, der venter i Højesteret i næste uge.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier