Ejendomspar i slagsmål med advokat over stråmandshandel

Advokatnævnet kritiserer advokat efter en handel, hvor ejendomspars selskab blev brugt som stråmandsselskab.
Advokat Anders M. Hansen er landet i slagsmål med ejendomspar efter stråmandshandel. | Foto: De Danske Garderforeninger
Advokat Anders M. Hansen er landet i slagsmål med ejendomspar efter stråmandshandel. | Foto: De Danske Garderforeninger

Ægteparret Henning og Jeanette Borg, der står bag det børsnoterede ejendomsselskab Blue Vision, er kommet i slagsmål med erhvervsadvokaten Anders M. Hansen, som Borg-parret mener, har brudt aftalerne i en stråmandshandel.

Det skriver Børsen.

I 2014 aftalte Henning Borg og Anders M. Hansen, der har en fortid i advokatfirmaet Danders & More, at Anders M. Hansen kunne bruge Borg-familiens selskab Baltic Investment Group til at sløre et opkøb af et tyrkisk mineselskab for en anden klient hos Danders & More. Efter Borg-familiens opfattelse var det en del af aftalen, at de blot skulle agere stråmænd i få dage, hvorefter et selskab på Caymanøerne skulle være ejer.

Men Cayman-selskabet blev aldrig registreret som ejer og Anders M. Hansen fortsatte ifølge Børsen med at agere i Baltic Investment Groups navn uden Borg-familiens vidende, herunder i forhandlinger om et salg af mineselskabet for mere end 35 mio. kr.

Groft brud på god advokatskik

Advokatnævnet har i en kendelse slået fast, at Anders M. Hansen groft har brudt god advokatskik i sagen, og Jeanette Borg har også meldt advokaten til politiet, skriver Børsen.

Anders M. Hansen vil ikke stille op til interview med avisen, men kalder kendelsen en naturlig del af det at være advokat.

"Som advokat kan man, som alle andre, naturligvis i sin sagsbehandling foretage sig ting, tilsigtet eller utilsigtet, der efterfølgende vurderes uhensigtsmæssige," skriver Anders M. Hansen i en mail til Børsen.

Anklagemyndigheden vil have senioranklager straffet for at misbruge sin stilling 

Tiltale: Domsmand ville bestikke sig til magt under retssag 

Modstandere om anklager i Atea-sagen: En fair og dygtig mand  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også