AdvokatWatch

Anklagemyndigheden vil have senioranklager straffet for at misbruge sin stilling

Ifølge et anklageskrift har en senioranklager påvirket tre politiagenter i stor hashsag og forsøgt at skjule det.

80 personer er dømt for hashhandel efter politiets Operation Nordlys i 2014. En senioranklager i sagen er nu tiltalt for at have misbrugt sin stilling | Foto: /Ritzau Scanpix/Martin Sylvest

Anklagemyndigheden går efter at få straffet den 45-årige senioranklager Trine Sorgenfri for at have misbrugt sin stilling og for at forsøge at skjule det i en sag mod hashhandlere i Pusher Street på Christiania.

Det skriver Politiken, der har fået adgang til anklageskriftet mod anklageren.

Senioranklageren har, ifølge anklageskriftet, "anstiftet" tre politiagenter, som skulle vidne i Østre Landsret, til "i strid med sandheden" at holde skjult, at de faktisk var blevet informeret af anklageren om, hvad hun ville spørge dem om, når de sad i vidnestolen.

80 dømt for hashhandel

Sagen mod senioranklageren indgår i et sagskompleks, hvor op mod 80 personer er dømt for hashhandel efter politiets Operation Nordlys på Christiania i marts 2014.

Advokat Jan Schneider, der er forsvarer i en af kompleksets sager, vurderer over for Politiken, at de nye oplysninger om påvirkningen af vidner formentlig giver grundlag for at søge genoptagelse af en del af sagskomplekset.

Østre Landsrets 3. afdeling har erklæret sig inhabil i én af sagerne i komplekset, hvor 11 personer er anklaget for hashhandel. De blev dømt i byretten, men sagen i landsretten blev afbrudt, da det kom frem, at senioranklageren havde påvirket vidnerne. I marts vurderede en af forsvarerne over for Ritzau, at sagen uden tvivl kommer til at starte forfra.

Senioranklageren nægter sig skyldig. Hendes forsvarer Stine Gry Johannesen ønsker over for Politiken ikke at kommentere anklageskriftet.

Branchemedie: Advokater efterspørger formidling af afgørelser i Advokatnævnet  

Schlüter og Fryland undgår erstatningskrav i straffesag 

Plesner vinder over Horten i stormfuld sag om direktørfyring 

Tiltale: Domsmand ville bestikke sig til magt under retssag 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

To advokatundersøgelser i Helsingør løb med rampelyset i denne uge, der dog også bød på historier om blandt andet provinsadvokater, der slås med generationsskifte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier