AdvokatWatch

Schlüters datter skal vidne i straffesag

Johan Schlüters datter, Katrine Schlüter Schierbeck, en direktør fra Topdanmark og en Deloitte-revisor er blandt de vidner, der skal afhøres i straffesagen mod den tidligere rettighedsadvokat

Ritzau Scanpix/Simon Læssøe
Johan Schlüter er sammen med ex-partnerne Susanne Fryland og Lars Halgreen bl.a. tiltalt for overføre ejerandele i et grønlandsk vandprojekt til selskaber ejet af ægtefæller, og på den måde skjule værdier for kreditorerne Foto: Ritzau Scanpix/Simon Læssøe

Rettighedsadvokaten Johan Schlüter kommer til at høre vidneudsagn fra sin egen datter i straffesagen mod ham i Københavns Byret.

Det skriver Børsen.

Katrine Schlüter Schierbeck var managing partner i Johan Schlüter Advokatfirma og skal afhøres om et forhold, hvor Johan Schlüter og ex-partnerne Susanne Fryland og Lars Halgreen er tiltalt for regnskabsmanipulation. Politiet mener, de tre har været involveret i fakturering af fiktive juridiske ydelser for 12 mio. kr.

18 vidner

Ud over de tiltalte selv skal 18 vidner ifølge Børsen afhøres i sagen. Blandt dem er Marianne Wier, direktør i Topdanmark, det tidligere konservative folketingsmedlem Niels Ahlmann-Ohlsen og Jan Richard, bestyrelsesformand for et grønlandsk vandprojektselskab. De tre nu konkursramte advokater er tiltalt for at have flyttet ejerandele i vandprojektet til selskaber kontrolleret af deres ægtefæller og på den måde gemme aktiver for kreditorerne.

Også Deloitte-revisor Christian Sanderhage, som rettighedshaverforeningen CAB hyrede til at analysere de økonomiske mellemværender med Johan Schlüter Advokatfirma, og direktør for Producentforeningen Klaus Hansen, der stod bag politianmeldelsen af advokatfirmaet, skal i vidneskranken, skriver Børsen.

Sådan forløb første dag i Schlüter-sagen

Schlüter, Fryland og Halgreen for retten: Her er anklagepunkterne

Anklaget advokat har taget fejl af dagene og misser starten af første retsmøde

 

Relaterede

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier