AdvokatWatch

Schlüters datter skal vidne i straffesag

Johan Schlüters datter, Katrine Schlüter Schierbeck, en direktør fra Topdanmark og en Deloitte-revisor er blandt de vidner, der skal afhøres i straffesagen mod den tidligere rettighedsadvokat

Johan Schlüter er sammen med ex-partnerne Susanne Fryland og Lars Halgreen bl.a. tiltalt for overføre ejerandele i et grønlandsk vandprojekt til selskaber ejet af ægtefæller, og på den måde skjule værdier for kreditorerne | Foto: Ritzau Scanpix/Simon Læssøe

Rettighedsadvokaten Johan Schlüter kommer til at høre vidneudsagn fra sin egen datter i straffesagen mod ham i Københavns Byret.

Det skriver Børsen.

Katrine Schlüter Schierbeck var managing partner i Johan Schlüter Advokatfirma og skal afhøres om et forhold, hvor Johan Schlüter og ex-partnerne Susanne Fryland og Lars Halgreen er tiltalt for regnskabsmanipulation. Politiet mener, de tre har været involveret i fakturering af fiktive juridiske ydelser for 12 mio. kr.

18 vidner

Ud over de tiltalte selv skal 18 vidner ifølge Børsen afhøres i sagen. Blandt dem er Marianne Wier, direktør i Topdanmark, det tidligere konservative folketingsmedlem Niels Ahlmann-Ohlsen og Jan Richard, bestyrelsesformand for et grønlandsk vandprojektselskab. De tre nu konkursramte advokater er tiltalt for at have flyttet ejerandele i vandprojektet til selskaber kontrolleret af deres ægtefæller og på den måde gemme aktiver for kreditorerne.

Også Deloitte-revisor Christian Sanderhage, som rettighedshaverforeningen CAB hyrede til at analysere de økonomiske mellemværender med Johan Schlüter Advokatfirma, og direktør for Producentforeningen Klaus Hansen, der stod bag politianmeldelsen af advokatfirmaet, skal i vidneskranken, skriver Børsen.

Sådan forløb første dag i Schlüter-sagen 

Schlüter, Fryland og Halgreen for retten: Her er anklagepunkterne  

Anklaget advokat har taget fejl af dagene og misser starten af første retsmøde 

Mere fra AdvokatWatch

Fortsat godt gang i ejendomsmarkedet

Ejendomsadvokater kan glæde sig over, at volumen for professionelle ejendomshandler i årets første seks måneder ifølge nye tal næsten er på niveau med samme periode i 2021, der slog alle rekorder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier