AdvokatWatch

Horten fik millioner uden at have en kontrakt

Kommune havde ikke kontrakt med advokater om det kuldsejlede Vinge-projekt. Kritisabelt og højst usædvanligt, vurderer professor

Professor opfatter det som kritisabelt, at Frederikssund Kommune ikke havde en kontrakt med advokaterne fra Horten, som ydede juridisk bistand omkring udviklingen af byen Vinge | Foto: PR

Frederikssund Kommune havde ingen skriftlig kontrakt med advokaterne fra Horten, som ydede juridisk bistand omkring udviklingen af byen Vinge for knap 29 millioner kroner. Det viser en aktindsigt, som Frederiksborg Amts Avis har fået fra Frederikssund Kommune.

Professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet Bent Greve kalder forholdet kritisabelt og højst usædvanligt.

- Det er som et tag selv bord, og det undrer mig meget, når man har at gøre med så stort projekt. Kommunen har ikke haft nogen som helst idé om, hvad de kunne ende med at betale rådgiverne, siger Bent Greve til Frederiksborg Amts Avis.

Kommunaldirektør Ole Jacobsen erkender, at man burde have haft en kontrakt, men afviser, at Horten har haft fri adgang til kommunekassen.

- Pengene er frigivet via bevillinger, så på den måde har der været styring med udgifterne. Men vi burde have haft en kontrakt, så vi havde haft mulighed for at vurdere, om vi fik, hvad vi reelt betalte for, siger Ole Jacobsen.

Bent Greve mener omvendt ikke, at kommunen har været juridisk forpligtet til at have en kontrakt.

- Men det ændrer ikke på, at det er uklogt ikke at have en kontrakt, når det gælder så stort et projekt. Man mangler simpelthen styring, fordi man ikke kender rammen, siger han.

/ritzau/

Hortens tilbagebetaling af millioner overrasker i advokatbranchen 

Professor: Hortens tilbagebetaling er usædvanlig

Lundgrens tager kampen op mod de største: Går efter flere internationale kunder 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier