AdvokatWatch

Kromann Reumert taber til Kammeradvokaten i historisk skattesag

Kromann Reumert har tirsdag tabt en historisk sag til Kammeradvokaten om skat på vand i to principielle sager i Østre Landsret. Sagen er blevet kaldt Danmarkshistoriens største skattesag. Kromann Reumert overvejer nu, om dommene skal ankes til Højesteret.

Foto: RITZAU/MIRIAM DALSGAARD

En historisk sag om skat på vand til milliarder endte med et nederlag til Kromann Reumert og en historisk sejr til Kammeradvokaten i to principielle sager, der er blevet kaldt Danmarkshistoriens største skattesag.

Det står klart, efter Østre Landsret tirsdag afsagde dommene, hvor Kammeradvokaten med Steffen Sværke, der førte sagen på Skatteministeriets vegne, fik medhold i en tvist om skat på vand.

Kromann Reumert med advokat og managing partner Arne Møllin Ottosen repræsenterede Hvidovre Vand A/S og Hjørring Vandselskab A/S i de to prøvesager. Ifølge interesseorganisationen Danva (Dansk Vand- og Spildevandsforening) kan udfaldet betyde, at Skat kan inddrive 36 mia. kr. ekstra i vandskat.

273 andre vandværker kan blive ramt

Tirsdagens domme kan få konsekvens for op mod 273 andre vandværker, hvis verserende sager i Landsskatteretten har været sat i bero, indtil principsagerne blev afgjort.

"Dommenes resultat er selvsagt ikke som ønsket, men de meget omfattende begrundelser er interessante, og vi vil nu nærlæse dommene for sammen med Danva og vandselskaberne at tage stilling til eventuelt anke til Højesteret," udtaler Arne Mølin Ottosen i en pressemeddelelse fra Danva.

"Blandt andet finder én dommer, at Skats værdiansættelse skal tilsidesættes som forkert eller mangelfuld. Yderligere udtaler landsrettens flertal kritik af Skats værdiansættelse, men finder dog konkret, at vandselskaberne ikke har bevist eller sandsynliggjort, at Skats vurdering er forkert, uanset blandt andet at en syns- og skønsmand fandt Skats metode uanvendelig i sagerne," lyder det endvidere.

Sagerne har været behandlet af fem dommere på grund af deres principielle karakter. Østre Landsret oplyser på sin hjemmeside, at et mindretal ville hjemvise sagerne til fornyet behandling hos skattemyndig­hederne.

Dommene fra Østre Landsret kan læses her.

 De største advokatfirmaer melder om bomstærkt 2017: "Endnu et år med et rekordhøjt aktivitetsniveau" 

 Horten og Kromann Reumert i kamp om Ørsted-navnet

 Kromann Reumert får ny partner til ejendomme 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier