Gorrissen-formand om kritik i pressen: ”Det er skadeligt for vores image”

Peter Appel, formand hos Gorrissen Federspiel, forholder sig for første gang til den voldsomme kritik, der har ramt advokatkontoret, senest i forbindelse med sagen mod den tidligere ledelse i Roskilde Bank.  
Foto: Gorrissen Federspiel
Foto: Gorrissen Federspiel

Gorrissen Federspiels navn lyser i orange toner fra toppen af Axel Towers midt i København. Men navnet har fået ridser i lakken efter hård kritik i pressen, hvor blandt andre landets erhvervsminister, Brian Mikkelsen (K), er kommet med kritiske røster.

Kritikken er senest blevet rejst i kølvandet på Gorrissen Federspiels tabte sag mod den tidligere ledelse og revision i Roskilde Bank, som advokatfirmaet fører for Finansiel Stabilitet. Samtlige sagsøgte i sagen blev frifundet i Østre Landsret med den begrundelse, at advokaterne fra Gorrissen Federspiel ikke havde opgjort størrelsen på de tab, som ledelse og revision skulle dømmes til at erstatte.

Ministeren fremlagde ifølge Berlingske Business sin kritik i et samråd i Folketingets erhvervsudvalg, hvor han gjorde klart, at det kan få økonomiske konsekvenser for Gorrissen Federspiel, hvis det viser sig, at ”Finansiel Stabilitets advokater ikke har udført deres arbejde ordentligt.” 

Stor mediebevågenhed

Sagen har ekstremt stor mediebevågenhed og er med den negative medieomtale endt som lidt af en møgsag for Gorrissen Federspiel. Formand Peter Appel ønsker ikke at forholde sig til selve sagen, men han erkender, at den negative omtale i medierne ikke ligefrem pynter på Gorrissens navn. Tværtimod.  

”Det er skadeligt for vores image. Det er noget, vi uendeligt gerne ville være foruden. Vi er altid utroligt kede af sager med negativ medieomtale,” siger Peter Appel og understreger, at han i øvrigt ikke mener, der er noget at komme efter.

Det har ramt topledelsen hårdt, at sagen har givet anledning til at kritisere advokatfirmaet og dets advokater for blandt andet ikke at have styr på basal erstatningsret eller have håndteret sagen professionelt.  

”Vi bruger rigtig mange kræfter på at fortælle vores medarbejdere, at de aldrig må gå på kompromis med kvaliteten. Al rådgivning skal naturligvis være og er 100 procent korrekt,” siger formand i Gorrissen Federspiel, Peter Appel og tilføjer:

”Når det er sagt, så er vi så store, at det ikke kan undgås, at der en gang imellem kommer sager med negativ medieomtale.”

Boris Frederiksen undersøger konkursbo

Men det er alligevel første gang, at den erfarne advokat har måtte forholde sig til kritik fra selveste erhvervsministeren.

Sagen kommer oven i købet få måneder efter, at erhvervsmediet Finans.dk i august kunne berette om ballade i OW Bunkers konkursbo, hvor skifteretten har hyret Kammeradvokatens Boris Frederiksen til at undersøge, om der kan rejses en erstatningssag mod Gorrissen Federspiel.

Også i denne sag afviser formanden, at der er noget at komme efter. Derfor forventer Peter Appel heller ikke, at Boris Frederiksens arbejde resulterer i en erstatningssag for Gorrissen Federspiel.

”Vi har en meget stor forsikring, som dækker, men som udgangspunkt forventer vi ikke, der er noget at komme efter,” siger Peter Appel.

Advokat skiftet ud

Nu arbejder Gorrissen Federspiels advokater benhårdt på at komme tilbage og få ridsen i lakken fjernet. Men de står om muligt på en endnu varmere platform nu. Roskilde Bank-sagen er anket til Højesteret, og Lotte Eskesen har afløst Christian Alsøe, som har arbejdet på sagen i syv år.

Skiftet skyldes, ifølge Gorrissen Federspiels topledelse, at der er brug for friske øjne på sagen. Formanden afviser dermed, at Finansiel Stabilitet har bedt om at få Christian Alsøe skiftet ud, som ellers har været fremme i medierne.

”Det er en principiel sag, som vi lægger meget stor vægt på, og vi sætter de nødvendige ressourcer af for at vinde sagen,” siger Peter Appel.

Da opgøret om Roskilde Bank blev behandlet i landsretten, var erstatningskravet fra Finansiel Stabilitet en milliard kroner. I Højesteret er beløbet reduceret til 375 millioner kroner, da frifindelsen af revisionsfirmaet EY og en tidligere direktør ikke er anket.  

Gorrissen Federspiel omsatte i 2016 for godt 600 mio. kr., mens driftsresultatet for året lød på knap 17 mio. kr.

Ny partner til ejendomme hos Gorrissen Federspiel

Avis: Roskilde Bank-sag kan få konsekvenser for Gorrissen Federspiel

De største advokatfirmaer melder om bomstærkt 2017: "Endnu et år med et rekordhøjt aktivitetsniveau" 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også