AdvokatWatch

Sager

Forsker sår tvivl om dommeres opbakning til ny database med domme

Den kommende domsdatabase skal gøre det gratis og frit for danskerne at få indblik i udvalgte domme. Men ifølge juralektor er der bekymring blandt dommere for, at databasen vil ende i informationsoverflod og ringe anonymisering, siger han til AdvokatWatch. Dommerforeningen accepterer beslutningen om databasen.

Advokatsamfundet jagter 84-årig tidligere advokat – men ender med nederlag

Advokatsamfundet skred til politianmeldelse mod en i dag 84-årig pensioneret advokat, der i virksomhedsregistret fortsat stod angivet som advokat. Retten i Lyngby har frikendt den tidligere advokat, som selv kalder sagen vanvittig. Formand for Advokatsamfundets regel- og tilsynsudvalg forsvarer over for AdvokatWatch forløbet.

Forsvarsadvokat forudser flere erstatningssager

Der kommer til at blive ført flere erstatningssager for Godhavnsdrengene og andre tidligere børnehjemsbørn. Det spår Bjørn Elmquist, som har ført en tabt erstatningssag for en af Godhavnsdrengene, skriver Politiken.

Advokat gennem 27 år brød selskabsloven: "Det er en klodsethed fra min side"

Erfaren advokat overtrådte ifølge sin egen revisor selskabs- og skattelovgivningen, da han førte penge tilbage fra sit selskab til sig selv. Over for AdvokatWatch erkender han miseren, hvor et lån blev anset som løn. Selvom han er uenig i revisorens vurdering, har han indvilget i at betale skat af pengene. (Opdateret)

Manglende efteruddannelse og kontrol af klienter koster advokat 30.000 kr. i bøde

Det koster advokat Anne-Mette Hvidtsted 30.000 kr., at hun mangler at tage 15 lektioners efteruddannelse og ikke har tjekket sine kunder grundigt nok, fastslår Advokatnævnet. Hovedpersonen selv er tavs om afgørelsen. Bøden er passende. Der er ingen bagatelgrænse, siger formanden for Advokatrådets tilsynsudvalg til AdvokatWatch.

Kammeradvokaten finder forsvundne millioner i Kasi-sag

Kammeradvokaten har fundet millioner fra den tidligere Pandora-partner Jesper Nielsens salg af anparter i en meget omtalt earn out-aftale. Ifølge kurator Boris Frederiksen skal millionerne afleveres til kreditorerne i selskabet Kasi ApS, som bl.a. tæller Skattestyrelsen og Brøndby IF, skriver Børsen.

Mindretal i nævn: Bøderamte advokater kunne ikke sikre sig mod dobbeltrolle

Et splittet Advokatnævn afgjorde i starten af juli, at fire advokater fra Bech-Bruun brød de advokatetiske regler i udbytteskattesagen, da de havde haft en dobbeltrolle. Seks ud af nævnets 15 medlemmer mener dog, at advokaterne holdt sig på den rigtige side af stregen, da de ikke havde reel mulighed for at sikre sig mod at havne i en dobbeltrolle.

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier