AdvokatWatch

Sager

Leverandør afviser skarp kritik fra Domstolsstyrelsen af nyt it-system

Globeteam, der står bag det stærkt kritiserede it-system Minretssag.dk, går nu i rette med Domstolsstyrelsens kritik, hvor systemet blandt andet er blevet kaldt af dårligere kvalitet end ventet, og hvor Kammeradvokaten nu kigger på et eventuelt krav. Direktør i Globeteam afviser kontraktbrud eller reklamationssag.

Schlüter-sagen: Da kongen af ophavsret svindlede imperiet bort

ADVOKATER I SKUDLINJEN: I den måske mest spektakulære og omtalte sag i den danske advokatbranche nogensinde blev advokat Johan Schlüter dømt for at have snydt de film- og tv-producenter, som han ellers altid havde passet på, for et trecifret millionbeløb. I en ny serie ser AdvokatWatch på nogle af de advokater, der gennem årene har været i skudlinjen.

Husker du februar? Diskussioner om salær og stress på jurastudierne

ÅRET DER GIK: AdvokatWatch ser tilbage på sit første år. Februar betød farvel til den daværende rigsadvokat, men bød også på historier om blandt andet jurastuderendes studie- og arbejdspres, behandlingen af Johan Schlüters konkursbo, kampen mellem advokater og revisorers markedsandele. (Opdateret.)

Kammeradvokaten tager til genmæle: Der er ikke tale om inhabilitet

Kammeradvokatens ledende partner repræsenterer den ledende partner hos Bruun & Hjejle i en sag ved Advokatnævnet i en situation, hvor de firmaer er modparter i retsopgøret efter OW Bunker. Det har mødt kritik fra en advokat fra Mazanti-Andersen Korsø Jensen. Men sagerne overlapper ikke, og det er derfor umuligt, at der kan være tale om en interessekonflikt, siger Kammeradvokaten til AdvokatWatch.

Advokat kritiserer Kammeradvokatens ledende partner for habilitetsproblem

Advokat John Korsø Jensen mener, at der er tale om inhabilitet, når Kammeradvokatens ledende partner repræsenterer den ledende partner hos Bruun & Hjejle i en sag ved Advokatnævnet i en situation, hvor de firmaer er modparter i retsopgøret efter OW Bunker, skriver Berlingske. Partnerne afviser kritikken.

Husker du januar? Da Horten og Gorrissen fik ridser i lakken

ÅRET DER GIK: AdvokatWatch ser tilbage på sit første år, hvor vi som nyt og dagligt digitalt medie hurtigt har vundet indpas i advokatbranchen. I januar var både Gorrissen Federspiel og Horten i modvind, begrebet legaltech blev spået den helt store fremtid, markedet for fusioner og opkøb meldte om fremgang, og flere advokatfirmaer indledte 2018 med at opruste i flere afdelinger.

Bruun & Hjejle accepterer bøde i OW Bunker-sag — vil fastholde sine klienter

Bruun & Hjejles managing partner har valgt ikke at anke Advokatnævnets kendelse fra november til domstolene. Men advokatkontoret vedbliver med at repræsentere klienterne, der ellers har kostet advokaten to bøder og kritik af dobbeltrolle. Den beslutning vil medføre en ny klage til Advokatnævnet, varsler advokat fra Mazanti-Andersen Korsø Jensen allerede nu over for AdvokatWatch.

Jurastuderende blev sendt i retten som vikar

En forsvarsadvokat fra Stage Advokatfirma kunne ikke selv møde i retten på grund af sygdom. I stedet blev der sendt en jurastuderende fra advokatfirmaet. Ifølge indehaver Mette Grith Stage skete det efter aftale med Retten i Odense.

Rigsadvokaten skærper reglerne efter anklager løj i retten

Det har påvirket borgernes syn på anklagemyndigheden, at en tidligere anklager er blevet dømt for at lyve i retten. Derfor vil man nu til at ændre kulturen internt, og myndigheden har blandt andet skærpet reglerne for vidnekontakt som følge af anklagersagen, oplyser anklagemyndigheden i en meddelelse.

Lyngby-advokat taber slagsmål om salær i Advokatnævnet

For anden gang på få måneder har advokat Lars Sandager fået en bøde af Advokatnævnet for overtrædelse af god advokatskik. I den nye kendelse er et salær også blevet beskåret med over 60 pct. Lars Sandager føler, at han er havnet på nævnets sorte liste og vil anke kendelsen, siger han til AdvokatWatch.

Advokater langer ud mod tilsynet med advokater

Advokatsamfundet er ikke fulgt med tiden i sit tilsyn med advokatbranchen, mener advokaterne Allan Ohms og Eskil Nielsen ifølge Berlingske. Advokatrådet afviser kritikken og gentager, at tilsynet vil blive mere differentieret.

Kammeradvokaten efter ny kritik: Vi vil holde vores sti ren

Statens foretrukne advokatfirma er under kritik for at bistå kapitalfonden Altor, selvom staten har en skattesag i gang mod netop Altor. Dokumenter viser ifølge Berlingske, at advokatfirmaet forud for sin aftale med kapitalfonden burde have vidst, at staten sandsynligvis ville komme efter kapitalfonden. Dette afviser Kammeradvokaten pure.

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier