AdvokatWatch

Karnov vokser en smule i første kvartal og går fri af coronakrisen

Årets første tre måneder bød på en lille vækst for Karnov Group, viser kvartalsregnskabet. Resultatet er i tråd med forventningerne, lyder det fra direktøren, der forventer, at Karnov på kort sigt slipper upåvirket igennem coronakrisen.

Karnov Group havde en vækst på 3 pct. i første kvartal. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Karnov Group, der blandt andet laver juridiske opslagsværker, er ikke blevet ramt af coronakrisen.

Det skyldes, at 80 pct. af virksomhedens omsætning er stabile abonnementsindtægter, skriver selskabet, der er børsnoteret i Sverige, i forbindelse med sit regnskab for første kvartal.

"Pandemien har derfor ikke haft nogen betydelig påvirkning af vores online indkomst, og vi forventer, at situationen forbliver uændret for vores online forrretning på kort sigt," skriver Karnov.

Salget af fysiske bøger er påvirket en smule, men Karnov forventer at indhente det tabte senere på året.

Ser man på tallene, øger Karnov omsætningen med 3 pct. i forhold til samme periode sidste år til 212 mio. svenske kr., svarende til 148 mio. danske kr.

Driftsresultatet (ebit) lander på 51 mio. svenske kr., svarende til 36 mio. kr. I samme periode sidste år havde Karnov et driftsresultat på 37 mio. svenske kr.

"Resultatet er i tråd med forventningerne," udtaler adm. direktør i Karnov Group, Flemming Breinholt, i regnskabsmeddelelsen.

Gør sig klar til kamp i Danmark

Karnov Group leverer juridiske opslagsværker, domssamlinger og bedriver juridisk forlagsvirksomhed i Danmark og Sverige og annoncerede tidligere i år, at virksomheden også træder ind på det norske marked.

Karnov Group købte således 40 pct. af aktierne i norske Strawberry Law, der vil levere digitale abonnementsbaserede juridiske løsninger til det norske marked.

Karnov har investeret 15 mio. norske kr., svarende til knap 10 mio. danske kr., i Strawberry Law, der samtidig skiftede navn til Karnov Group Norway.

Samtidig ruster Karnov sig til kamp på det danske marked, hvor brancheorganisationen Danske Advokater sammen med forlaget Schultz har annonceret et opgør med Karnovs monopol på markedet for domssamlinger.

Årsregnskabet for 2019 viste tidligere i år, at driftsresultatet i Danmark tog et dyk i fjerde kvartal 2019, fordi Karnov er ved at gøre sig klar til den skærpede danske konkurrencesituation.

"Vi kunne allerede ved halvåret se, at vi lå rigtig godt til, og derfor vidste vi, at vi kunne bruge en lidt mere offensiv ressource her i fjerdekvartal i Danmark for at forberede de nye tiltag, vi gerne vil lancere i det danske marked," sagde Flemming Breinholt til AdvokatWatch i februar.

Schultz har tidligere sagt, at de forventer at være klar med sin løsning til efteråret 2020. Men forlaget har allerede indgået aftaler med flere advokatfirmaer og kommuner.

Karnov køber sig ind på det norske marked

Karnov-topchef ser penge i print så langt øjet rækker

Karnov klar med modoffensiv til skærpet konkurrence – men afviser at føre priskrig

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Højesteret satte et eftertrykkeligt punktum på retsopgøret efter finanskrisen med stor millionbøde. Derudover bød ugen på historier om blandt andet ny patentdomstol, kritiseret advokatundersøgelse i Helsingør og højesteretsdom om salærkrav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier