M&A-rådgivere øger overskuddet

Rådgivningsvirksomheden Clearwater har øget resultatet med adskillige millioner kroner. Det skyldes et rigtig godt M&A-marked og en høj succesrate, siger ledende partner til Børsen.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

For rådgivningsselskabet Clearwater International var 2018 et travlt år, hvor selskabet har været med til at gennemføre 18 virksomhedstransaktioner, skriver Børsen. Det slår også igennem i regnskabet fra Clearwater, der kan fremvise et resultat på 68 mio. kr. i 2018 mod 54 mio. kr. året forinden. Hele overskuddet bliver udbetalt i udbytte til selskabets ni partnere.

"Vi har haft et godt M&A-marked de seneste tre-fire år. Derudover har vi generelt en høj succesrate og er kommet i mål med vores transaktioner. Men de gode virksomheder søger også til de rådgivere, der har den største markedsandel. Så dem, der sidder godt positioneret i markedet, har en fordel," siger John Jensen, ledende partner i Clearwater, til avisen.

Virksomhedshandlerne har ført til, at omsætningen er steget fra omkring 89 mio. kr. i 2017 til knap 112 mio. kr. i 2018-regnskabet, og firmaets ledende partner spår over for mediet, at Clearwater vil blive ved med at vokse de næste år. Samtidig har rådgivningsselskabet en "stærk pipeline af kvalitetsvirksomheder," lyder det.

Clearwater, der har kontorer i Aarhus og København, har blandt andet stået for salget af fødevarevirksomheden Bodylab til Scandza og HG's opkøb af IT Relation, skriver Børsen.

Markedet for virksomhedshandler er blandt de mest lukrative for rådgiver- og advokatbranchen. Flere revisionshuse og advokatfirmaer udvider netop deres afdelinger inden for M&A for at få del i markedet.

Ifølge Mergermarkets seneste opgørelse over virksomhedshandler, der blev offentliggjort i januar, fandt man advokatfirmaerne Bech-Bruun og DLA Piper i toppen af listen med flest opgaver inden for det lukrative M&A-område. Bech-Bruun sad med som rådgiver i 62 virksomhedshandler ifølge Mergermarket.

Bruun & Hjejle højdespringer på M&A – og ny topplacering til Bech-Bruun

EY oplever fuld gang i markedet for virksomhedshandler

Accura styrker M&A med nye partnere  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også