AdvokatWatch

Landsretterne oplever vidt forskellig ventetid

Tal fra første halvår af 2018 viser, at den gennemsnitlige afgørelsestid for civile sager i første instans ved landsretterne er steget med fire måneder, især trukket op af Østre Landsret. Det er for tidligt at konkludere på det samlede billede for i år, siger retspræsidenterne til AdvokatWatch.

Østre Landsret i København. | Foto: Per Johansen

Fire måneder. Så meget er den gennemsnitlige ventetid på afgørelser fra landsretterne, når det gælder civile sager i første instans, forlænget sammenlignet med sidste år. Nøgletal fra Domstolsstyrelsen viser, at den gennemsnitlige gennemløbstid – altså tiden fra sagen er anlagt, til der afsiges dom – er steget fra 24,9 måneder i 2017 til 29 måneder i første halvår af 2018.

Men selvom ventetiden i gennemsnit er blevet forlænget, er dette ikke nødvendigvis udtryk for den samlede udvikling. De 29 måneder er nemlig baseret på første halvår af 2018, hvilket betyder, at gennemsnittet kan falde igen i årets sidste halvdel alt afhængig af antallet af sager og deres sammensætning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Medstifter af nyt advokatkontor har flere jern i ilden

Stine Dahl har sat sig for at banke en advokatforretning op, som på sigt skal vokse sig større. Ved siden af er hun konsulent, direktør og medejer af et marketingbureau og podcaster. Men det kan sagtens lade sig gøre, siger advokaten, der har tre børn.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier