AdvokatWatch

Landsretterne oplever vidt forskellig ventetid

Tal fra første halvår af 2018 viser, at den gennemsnitlige afgørelsestid for civile sager i første instans ved landsretterne er steget med fire måneder, især trukket op af Østre Landsret. Det er for tidligt at konkludere på det samlede billede for i år, siger retspræsidenterne til AdvokatWatch.

Østre Landsret i København. | Foto: Per Johansen

Fire måneder. Så meget er den gennemsnitlige ventetid på afgørelser fra landsretterne, når det gælder civile sager i første instans, forlænget sammenlignet med sidste år. Nøgletal fra Domstolsstyrelsen viser, at den gennemsnitlige gennemløbstid – altså tiden fra sagen er anlagt, til der afsiges dom – er steget fra 24,9 måneder i 2017 til 29 måneder i første halvår af 2018.

Men selvom ventetiden i gennemsnit er blevet forlænget, er dette ikke nødvendigvis udtryk for den samlede udvikling. De 29 måneder er nemlig baseret på første halvår af 2018, hvilket betyder, at gennemsnittet kan falde igen i årets sidste halvdel alt afhængig af antallet af sager og deres sammensætning.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Statsminister Mette Frederiksen (S) udskrev valg, tre advokater genopstiller til Folketinget, og en advokat blev tilkendt 400.000 kr. i en strid om fyring. Sidst, men ikke mindst, fortalte PWC-chef om sats på juridisk rådgivning.

EU om ventetider ved domstolene: Det går ikke

I sin tredje årlige rapport om retssikkerhed udtrykker EU-Kommissionen bekymring for domstolene i Danmark. ”Det er tid til at handle,” mener formanden for Advokatrådets internationale udvalg.

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier