AdvokatWatch

Bruun & Hjejle-advokater vinder sag om bidragsforhøjelser

Østre Landsret frifinder BRF Kredit og Totalkredit, der er ejet af Nykredit, i principielle sager om højere bidragssatser. Bruun & Hjejle-advokater har repræsenteret BRF Kredit og Totalkredit i sagerne.

Bruun & Hjejles ledende partner, Karsten Kristoffersen, har repræsenteret BRF Kredit i sagen om bidragsforhøjelser. | Foto: Bruun & Hjejle PR

Der var ikke medhold i Østre Landsret til fire boligejere, som ville have afprøvet, om stigninger i bidragssatserne på deres boliglån var i orden. BRF Kredit og Totalkredit, der er ejet af Nykredit, frifindes. Det oplyser Østre Landsret.

Det er advokaterne Karsten Kristoffersen og Ole Spiermann fra Bruun & Hjejle, der har repræsenteret henholdsvis BRF Kredit og Totalkredit, og de to advokater har overbevist landsdommerne om at frifinde de to realkreditinstitutter.

"Landsretten frifandt begge realkreditforeninger med den begrundelse, at der var hjemmel til bidragsforhøjelserne i aftalerne og gældende regler," skriver retten på sin hjemmeside. 

I en sag havde en boligejer anlagt sag mod BRF Kredit, mens tre boligejere i to andre sager havde lagt sag an mod Totalkredit.

I alle tre sager er bidragssatserne på boligejernes lån blevet sat i vejret. Boligejerne ville have rettens ord for, om det var rimeligt og i overensstemmelse med de aftaler, de havde indgået med selskaberne.

Boligejerne har fået fri proces, og sagerne er af så principiel karakter, at de sprang byretten over og havnede direkte i Østre Landsret. Dermed vil sagen ende i Højesteret, hvis parterne anker.

Advokat anbefaler at anke

Det er umiddelbart advokat Christian Dahlagers anbefaling til sine klienter netop at anke. Han repræsenterer boligejerne i alle tre sager, men har endnu ikke haft lejlighed til at drøfte dommen med nogle af dem.

"Det er selvfølgelig ærgerligt, men jeg synes ikke, at det er en så klar frifindelse, at vi skal stoppe her," siger Christian Dahlager, som er en del af advokatpartnerselskabet Foldschack, Forchhammer, Dahlager & Barfoed.

"Man kan indimellem se en dom, der er meget kort formuleret. Men her har man gjort sig betydelig omtanke med en meget lang dom, hvor det er beskrevet over flere hundrede sider, hvorfor modparten skal have ret," siger han.

Hvis boligejerne vil anke til Højesteret, skal de først søge fri proces igen. Der er en ankefrist på fire uger.

Ifølge Christian Dahlager er sagernes kerne, om der juridisk kan sættes en grænse for, hvor meget realkreditinstitutterne må hæve priserne.

Han mener, at realkreditsektoren har en så væsentlig rolle i samfundsøkonomien, at der følger et særligt ansvar med.

Hvis boligejerne havde fået medhold i, at stigningerne var uholdbare, kunne det have fået store konsekvenser for hele realkreditsektoren, som de senere år har hævet bidragssatserne markant over for tusindvis af kunder.

Hos BRF Kredit noterer man sig blot, at dommen er faldet ud til BRFkredits fordel som forventet, og at selskabet ikke har yderligere kommentarer.

/ritzau/

Bruun & Hjejle får selskab af internationale investorer i OW bunker-sag

Bruun & Hjejle skruer ned for store egoer og sætter fokus på teamwork    

Her er advokaterne i OW Bunker-komplekset  

 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

To advokatundersøgelser i Helsingør løb med rampelyset i denne uge, der dog også bød på historier om blandt andet provinsadvokater, der slås med generationsskifte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier