AdvokatWatch

Regeringens energiudspil giver arbejde til advokater

Der vil være større efterspørgsel på rådgivning inden for vedvarende energi efter torsdagens energiudspil fra regeringen. Det forventer flere advokater.

Regeringens energiudspil vil give forretning til advokatbranchen. | Foto: PR BP Wind Energy

Regeringen præsenterede torsdag sit energiudspil til et kommende energiforlig, og med udsigt til store projekter inden for vedvarende energi, er der formentligt arbejde til advokatbranchen.

I en artikel på Karnovs branchemedie K-News lyder det fra flere advokater, at energiudspillet er godt nyt for advokatfirmaernes forretning.

Flere af landets advokatfirmaer yder allerede rådgivning inden for offshore, onshore og energi, og senest har Kammeradvokaten oprustet på området med en ny partner, der skal stå for opbygningen af en ny afdeling med fokus på offshore.

Hos Gorrissen Federspiel har partner og advokat Michael Meyer speciale i energisektoren, og han ser muligheder i regeringens udspil.

"Advokater har altid meget at lave, hvis der rigtig sker noget på projektbasis, så store offshoreinvesteringer vil være interessante projekter for både store og mellemstore advokathuse. Hvis man kigger på de her offshoreprojekter, så er der typisk en budrunde med deltagelse af blandt andet konsortier, og det er også store projekter, når de skal implementeres," siger han til K-News.

Også hos advokatfirmaet TVC forventer Christian Halskov Sauer, advokat og partner med speciale i energi og forsyning, at der vil være større efterspørgsel på rådgivning inden for offshore på et globalt niveau.

Regeringen afsætter 4,2 mia. kr. til åbne udbud, hvor hovedsageligt landvindmøller og solceller skal konkurrere om at levere grøn strøm til den laveste pris.

Derudover vil regeringen også opføre en ny havvindmøllepark på op til 800 MW, der skal Danmarkshistoriens største. Det forventes at ville koste 3,7 mia. kr. i støtte at opføre denne park.

Kammeradvokaten hyrer ny advokat for at satse på offshore  

Han ville være it-iværksætter: Nu skal han stå for Kammeradvokatens nye satsning  

Mere fra AdvokatWatch

Advokatfuldmægtig udvikler app med barndomsven

Det skal gøres lettere at blive mindet om de frister, man som virksomhed har i forhold til indberetning af skat og årsregnskaber. Det er formålet med en app, som juristen Mansour Bandri og konsulenten Resat Durmisi har udviklet.

Tredjepartsfinansiering af danske retsopgør vækker skepsis

Udenlandske investorer har planer om at investere millionbeløb i danske retsopgør, som de egentlig ikke har part i. De håber på et afkast og mener, de hjælper andre med at få retfærdighed. Andre mener, de snarere er gribbe, der vil profitere på andres ulykke.

IP-rådgiver skifter ud på direktørpost

Tidligere Penta-direktør stopper som topchef i rådgivningsvirksomheden Patrade, der beskæftiger sig med immaterialret. Hans afløser kommer fra kommunikationsbranchen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier