Kammeradvokaten investerer "massivt" i fintech

Efterspørgslen på juridisk rådgivning inden for digitale og teknologiske områder stiger, og hos Kammeradvokaten har investeringer inden for fintech-viden nu givet pote.
Tanja Lind Melskens er i spidsen for Kammeradvokatens fintech-team. | Foto: PR
Tanja Lind Melskens er i spidsen for Kammeradvokatens fintech-team. | Foto: PR

Kammeradvokaten er bedst kendt som statens advokat, men advokatfirmaet Poul Schmith har de seneste par år sat en hel del projekter i søen af digital og teknologisk karakter. 

Nu ser det ud til, at investeringerne giver pote. I hvert fald står Kammeradvokaten ifølge Børsen for den juridiske rådgivning, når firmaet Blockshipping, som en række tidligere Mærsk-folk står bag, skal skaffe finansiering ved at udstede sin egen kryptovaluta ved en såkaldt ICO (Initial Coin Offering).

"Vi har det seneste halvandet års tid investeret massivt i at opbygge et fintech-team, som giver mulighed for at rådgive inden for nogle områder, der er særligt komplicerede. Der var det interessant at tage en sag som denne, hvor der ikke er nogen fortilfælde i Danmark," siger Tanja Lind Melskens, advokat og leder af fintech-teamet hos Kammeradvokaten, til avisen.

Ifølge Tanja Lind Melskens er der foruden Blockshipping "En god håndfuld" interesserede virksomheder, som Kammeradvokaten konkret arbejder med. Hun håber, at advokatfirmaet ved at påtage sig rådgivningen inden for en så relativ ny investeringsform kan være med til at sætte en "best practice" på området.

Der er mange ubekendte faktorer inden for ICO, og Finanstilsynet har da også advaret om de risici, der er ved blockchain-teknologien. Internationalt har markedet for ICO været præget af mere eller mindre troværdige projekter.

Et af de vigtigste spørgsmål – særligt for de juridiske rådgivere – er at definere, om ICO bliver underlagt den strikse finansielle lovgivning. Ifølge Tanja Lind Melskens tilstræber Kammeradvokaten at implementere kendte principper fra den finansielle regulering.

Kammeradvokaten gav modstridende svar om Nordsøaftalen

Bech-Bruun lancerer digital løsning til konkurser 

"Nu er branchen efter min opfattelse ikke domineret af blændende ledere" 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også