Virksomhedssalg sikrer rådgivere milliongevinst

Efter at have været rådgiver på en række større virksomhedssalg deler ATP og otte partnere i FIH Partners 62 mio. kr.
Salget af byggemarkedskæden Silvan til tyske Aurelius var en af de handler, der har sikret rådgiverne i FIH Partners et stort overskud i 2017 | Foto: Ritzau Scanpix/Brian Bergmann
Salget af byggemarkedskæden Silvan til tyske Aurelius var en af de handler, der har sikret rådgiverne i FIH Partners et stort overskud i 2017 | Foto: Ritzau Scanpix/Brian Bergmann

Et nyt regnskab fra corporate finance-huset FIH Partners afslører, at det er en yderst lukrativ forretning at være blandt de dominerende M&A-rådgivere i landet.

Det skriver Børsen.

FIH Partners har været rådgivere på salget af bl.a. Nissens, Færch Plast, Silvan, Muuto og Lagkagehuset. Omsætningen er steget til 208 mio. kr. i 2017 mod 80 mio. kr. året før, mens overskuddet mere end fordobledes til 66 mio. kr. efter skat.

FIH Partners er ejet af ATP, der sidder på 5-10 pct., og otte partnere, anført af managing partner Kim Bøttkjær. Samlet trækker ejerne 62 mio. kr. ud i udbytte, svarende til 6,9 mio. kr. pr. ejer.

"Der har været generelt godt gang i markedet, men vi er også lykkedes med at tage en større markedsandel," siger Kim Bøttkjær til Børsen.

Høj aktivitet for advokater

Høj aktivitet inden for handel med virksomheder er også en af de væsentlige årsager til, at en lang række større advokatfirmaer har haft et meget stærkt 2017 og har høje forventninger til 2018.

”2017 var for Plesner endnu et år med et rekordhøjt aktivitetsniveau. Vi har en solid base af loyale klienter, som over en bred kam har travlt i disse år, og når vi så oveni det oplever en usædvanlig høj aktivitet med køb og salg af både virksomheder og fast ejendom, så skal vi løbe stærkt for at følge med,” sagde Tom Kári Kristjánsson, managing partner i Plesner, til AdvokatWatch i januar.

Region: Ja, vi er skyldige – men vi vil ikke betale en stor erstatning 

DLA: I første omgang er vi blot glade for at være med ombord 

Overskudsmodel koster Bech-Bruuns partnere en del af overskuddet  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også