AdvokatWatch

Preben Bang Henriksen trækker sig fra bestyrelse efter afsløringer

Efter 14 år trækker Venstres retsordfører, der også er advokat, sig fra posten som bestyrelsesformand i nordjysk milliardkoncern. Det sker, efter det i går kom frem, at koncernen fortsat har kontrakter i Rusland.

"Det er træls, men det kan ikke være anderledes under de nuværende omstændigheder," udtaler Preben Bang Henriksen i forbindelse med sin afgang. | Foto: Aleksander Klug

Folketingspolitiker og retsordfører hos Venstre Preben Bang Henriksen trækker sig fra posten som bestyrelsesformand i den nordjyske fiskekoncern Kangamiut Holding.

Det skriver Nordjyske, der tirsdag kunne fortælle, at koncernen fortsat køber russiske råvarer.

I toppen af det familiejede Kangamiut Holding har Preben Bang Henriksen, der er advokat, siddet som bestyrelsesformand siden 2008.

Han har ifølge lokalmediet tidligere udtalt, at Danmark bør ”gøre alt, hvad vi kan for at stække russisk økonomi”.

Nu forlader Preben Bang Henriksen så posten med forklaringen om, at han har svært ved at forene sit politiske virke med firmaets aktiviteter.

”Derfor har jeg til dags dato meddelt aktionærerne, at jeg trækker mig fra bestyrelsen. Det er træls, men det kan ikke være anderledes under de nuværende omstændigheder,” skriver han til Nordjyske.

Advokat og Venstre-politiker var modstander af rigsret: ”Jeg tog fejl”

Advokat og Venstre-ordfører kritiserer rigsret-setup midt i historisk sag

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Den længe ventede beretning fra Minkkommissionen løb med rampelyset, men ugen bød også på historier om blandt andet nye advokatetiske regler, et tørlagt marked for børsnoteringer og en ny udbudslov.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier