AdvokatWatch

Anklagere vil bruge sørgmodig snedker mod Støjberg – Rørdam har før været skeptisk

En over 100 år gammel historie om en sørgmodig snedker kan komme til at spille en rolle, hvis Rigsrettens 26 dommere finder Inger Støjberg skyldig i sagen om de adskilte asylpar.

Dommen i den historiske rigsretssag mod fhv. udlændingeminister Inger Støjberg afsiges den 13. december kl. 13. Her er hun flankeret af sine to forsvarsadvokater. | Foto: Thomas Borberg

Rigsrettens formand, højesteretspræsident Thomas Rørdam, har tidligere i en straffesag advaret mod at anvende det sjældne og omstridte juridiske begreb dolus eventualis, som anklagerne har krævet taget i brug som en af mulighederne for at idømme tidligere udlændingeminister Inger Støjberg en fængselsstraf i sagen om de adskilte asylpar.

Det fremgår af en højesteretsdom fra 1997 og en straffesag samme år i Østre Landsret, hvor Thomas Rørdam dengang var forsvarsadvokat for en tiltalt under den daværende rockerkrig mellem Hells Angels og Bandidos.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Fortsat godt gang i ejendomsmarkedet

Ejendomsadvokater kan glæde sig over, at volumen for professionelle ejendomshandler i årets første seks måneder ifølge nye tal næsten er på niveau med samme periode i 2021, der slog alle rekorder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier