AdvokatWatch

Venstre vil hæve grænsen for fri proces i civile sager

Det eksisterende system er nødt til at blive ændret, hvis retssikkerheden skal bestå i civile sager, lyder det fra Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, der er klar med flere forslag til at forbedre vilkårene.

Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, der selv er advokat, har tidligere talt varmt om om en no cure no pay-model, hvor klienter kun skal betale advokaten, hvis de vinder sagen. | Foto: Jens Dresling

Det kan ikke være rigtigt, at borgere og virksomheder opgiver at forfølge sager ved domstolene, fordi det er dyrt og tager for lang tid, mener Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, som i en kronik i Jyllands-Posten torsdag kommer med flere forslag til at forbedre vilkårene i civile sager.

Preben Bang Henriksen, der selv er advokat, mener blandt andet, at grænsen for at få fri proces skal hæves, ligesom der bør indføres mulighed for no cure no pay-aftaler med advokater, så der ikke skal betales salær, hvis sagen bliver tabt, men mod et højere salær, hvis sagen vindes.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier