AdvokatWatch

Flere studiepladser står tomme i Esbjerg – men politiker forsvarer ny jurauddannelse

Kommende studerende vender i stigende grad uddannelser uden for landets største byer ryggen. Men det bekræfter blot Venstre-ordfører i, at en ny jurauddannelse i Esbjerg er en god idé.

"Det er ikke nok bare at flytte studiepladser. Vi skal også oprette nye, attraktive studiepladser som eksempelvis jura i Esbjerg, for det er en af de uddannelser med fuldt optag," siger Venstres uddannelsesordfører Ulla Tørnæs. | Foto: Jens Dresling

Mere end 14.500 studiepladser står fortsat tomme uden for landets fire største byer, efter 67.425 unge natten til onsdag blev optaget på en videregående uddannelse.

Det gælder blandt andet i Esbjerg, hvor antallet af studerende har været faldende siden 2016, skriver Jydskevestkysten. Det bekræfter dog blot Venstres Ulla Tørnæs i, at der er behov for flere "attraktive" studiepladser uden for de store byer, og den lokalvalgte uddannelsesordfører nævner blandt andet den kommende jurauddannelse i Esbjerg som eksempel.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Efterårsferien blev skudt i gang med nyheden om, at Horten får ny ledende partner til nytår. Derudover satte undersøgelse fokus på danskernes holdning til lokale advokater, mens afsat kurator fik lov til at bringe Højesteret på banen efter "vidtgående" afgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier