AdvokatWatch

22.000 danske virksomheder i risiko for tvangsopløsning

Tusindvis af virksomheder risikerer at blive tvangsopløst, eftersom de fortsat mangler at lade sig omregistrere eller opløse som følge af en lovændring.

Skattestyrelsen opfordrer til, at flere iværksætterselskaber enten omregistrerer sig til anpartsselskaber eller lader sig opløse inden 15. oktober. Ellers står de over for tvangsopløsning ved skifteretten. | Foto: PR/Skattestyrelsen

22.000 danske virksomheder risikerer at stå over for en tvangsopløsning, fordi de står til at operere under den nedlagte selskabsform iværksætterselskab (IVS), hvilket også er kendt som enkroneselskab, skriver Børsen.

Som følge af en lovændring skal alle iværksætterselskaber lade sig omregistrere til anpartsselskaber eller lade sig opløse inden 15. oktober i år. De selskaber, som ikke gør det, vil blive tvangsopløst ved skifteretten.

Men nu advarer Skattestyrelsen om fristen og opfordrer til, at iværksætterselskaberne sætter gang i processen hurtigst muligt, eftersom der blandt andet skal indhentes en erklæring fra Skattestyrelsen om, at al eventuel gæld til skatteforvaltningen er betalt.

"Vi kan se, at på nuværende tidspunkt har ca. 22.000 iværksætterselskaber endnu ikke ladet sig omregistrere eller opløse. Da man skal beregne en vis behandlingstid, opfordrer vi derfor de resterende, som ønsker at opløse selskabet efter selskabslovens paragraf 216, til at henvende sig i god tid inden 15. oktober, så sagsbehandlingen bliver så smidig som mulig," siger Anne Munksgaard, underdirektør i Skattestyrelsen, til Børsen.

Selskabsformen IVS, der blev indført i 2014, men afskaffet i foråret 2019, gjorde det muligt at stifte et firma med 1 kr. i startkapital.

Færre tvangsopløste selskaber lukkes med konkurs i provinsen

Tidligere anklager skal lede ny straffesagsenhed i Skattestyrelsen 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Efterårsferien blev skudt i gang med nyheden om, at Horten får ny ledende partner til nytår. Derudover satte undersøgelse fokus på danskernes holdning til lokale advokater, mens afsat kurator fik lov til at bringe Højesteret på banen efter "vidtgående" afgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier