AdvokatWatch

Flertal vil øge kompensationen til selvstændige

Der tegner sig et flertal uden om regeringen for at øge kompensationen til selvstændige efter hård nedlukning.

Erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen (V) vil øge kompensationen til selvstændige. | Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Et politisk flertal vil øge kompensationen til selvstændige, da mange har svært ved at betale regningerne efter en lang nedlukning grundet coronapandemien.

Ifølge Venstre og De Radikale er der flertal for at øge muligheden for kompensation med 7000 kroner. I dag kan selvstændige søge om 23.000 kroner, mens lønmodtagere kan få op til 30.000 kroner i kompensation.

"Venstre har stillet et beslutningsforslag og har flertal uden om regeringen, og så kan regeringen komme på banen. Men flertallet er etableret uden om regeringen," siger erhvervsordfører Torsten Schack (V).

Forslaget blev fremsat 2. februar, men har været et ønske blandt særligt borgerlige partier i månedsvis.

Oplevelsen er, at regeringen har været tøvende overfor at sidestille kompensationen.

Det skyldes, at selvstændige har mulighed for at arbejde, selv om de modtager kompensation. Den mulighed har lønmodtagere ikke.

Det er ikke alle, der får lønkompensation, som når grænsen på 30.000 kroner.

Ifølge regeringen får fuldtidsansatte i gennemsnit 22.000 kroner om måneden i lønkompensation. Det er mindre end loftet for selvstændige, der i dag er på 23.000 kroner.

Erhvervsorganisationer har længe talt for at hæve satsen til de selvstændige.

Til at starte med var niveauet for begge grupper på 23.000 kroner, men 30. marts valgte regeringen og arbejdsmarkedets parter at øge ordningen for lønmodtagere til 30.000 kroner.

Derfor mener Torsten Schack, at det er fair at øge loftet for selvstændige, selv om de må arbejde samtidig. Det var en "parallelitet" i starten af krisen, lyder det.

De Radikale mener, at det er på tide at sidestille ordningerne.

"Vi er bekymrede for, at en lang række selvstændige samt små og mellemstore virksomheder ikke har penge til at klare sig igennem nedlukningen, og det er et problem for virksomhederne og dem, der er ansat der," siger finansordfører Andreas Steenberg (R).

Regeringen har ifølge Ritzaus oplysninger indkaldt til forhandlinger fredag eftermiddag, hvor håbet er at indgå en aftale med regeringen samt en række partier.

Advokatbranchen bad om hjælp for 22 millioner i coronaår

Folketinget forbedrer og forlænger hjælpepakker efter nedlukning

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Efterårsferien blev skudt i gang med nyheden om, at Horten får ny ledende partner til nytår. Derudover satte undersøgelse fokus på danskernes holdning til lokale advokater, mens afsat kurator fik lov til at bringe Højesteret på banen efter "vidtgående" afgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier