AdvokatWatch

Rapport: Udskældt epidemilov blev til under dybt kritisable forhold

Folketinget havde ringe vilkår til at udøve sin demokratiske pligt, da den udskældte epidemilov blev vedtaget sidste forår, slår undersøgelse af forløbet fast.

Jørgen Grønnegaard Christensen, professor i offentlig forvaltning ved Aarhus Universitet, mener, at epidemilov blev til med bind for øjnene. | Foto: Ole Lind/JPA

Politikerne i Folketinget havde dybt kritisable forhold for at kunne leve op til deres demokratiske pligt, da de under stort tidspres vedtog ny epidemilov i foråret, konkluderer granskningsrapport om coronakrisens første fase ifølge Berlingske.

Epidemiloven er blevet kritiseret af advokater og jurister for at give sundhedsministeren for stor magt, og juridiske eksperter har derfor set på, om politikerne var ordentligt klædt på, da de stemte for lovændringen? Svaret i rapporten er et klart nej.

"Det var med bind for øjnene," siger Jørgen Grønnegaard Christensen, professor i offentlig forvaltning ved Aarhus Universitet og medforfatter til rapporten, til Berlingske.

Det er ikke lykkedes Berlingske at få svar fra Sundhedsministeriet i forbindelse med kritikken. Men Socialdemokratiets sundhedsordfører, Rasmus Horn Langhoff, siger til avisen, at "det har været svære arbejdsbetingelser, men jeg tror, det er uundgåeligt i en situation, hvor man slås mod både tiden og coronaen".

Jurister kritiserer Heunicke for forløb forud for ny epidemilov

Tænketank: Retssikkerheden har lidt et knæk i 2020

Aftale om ny epidemilov begrænser brugen af tvang

Heunicke erkender at udkast til epidemilov ikke er perfekt

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Flere skattesager, en ny bølge af coronaudfordringer og et større fokus på greenwashing kaster mere arbejde af sig for advokater, kunne man læse i AdvokatWatchs spalter i denne uge, som også bød på flere partnerudnævnelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier