AdvokatWatch

Mulighed for lønkompensation forlænges til 7. februar

Ordningen med lønkompensation, som flere advokatfirmaer tidligere har søgt, forlænges, indtil skærpede restriktioner udløber. De gælder lige nu til og med 7. februar.

Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) er fungerende beskæftigelsesminister, mens Peter Hummelgaard (S) er på fædreorlov. | Foto: Jens Dresling

Også i den kommende tid bliver det muligt for nogle virksomheder at sende ansatte hjem med løn, hvor staten dækker en del af udgiften.

Ordningen for lønkompensation forlænges nu, så den gælder, indtil de skærpede restriktioner ophører.

Det er arbejdsmarkedets parter torsdag aften blevet enige om, oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

De skærpede restriktioner blev for få dage siden forlænget, så de nu gælder til og med 7. februar. De stod til at udløbe 17. januar.

Det skal være med til at sikre, at den mere smitsomme britiske coronavariant, B117, ikke spreder sig uhæmmet i samfundet.

Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), der er fungerende beskæftigelsesminister, mens Peter Hummelgaard (S) er på fædreorlov, glæder sig over forlængelsen.

"Vi skal have tryghed om folks arbejdspladser i denne her tid. Det gælder både om at holde hånden under virksomhederne og medarbejderne landet over, så de kan bevare deres job, selv når samfundet er lukket ned," siger hun.

Ordningen om lønkompensation blev vedtaget i foråret 2020 for at undgå fyringer efter den første nedlukning. Den er siden forlænget flere gange.

Den giver mulighed for at sende ansatte hjem med løn, hvor staten så dækker 75-90 procent af lønnen op til 30.000 kroner om måneden.

Med den nye forlængelse får virksomhederne igen mulighed for at varsle én dags ferie eller afspadsering med løn om måneden, når den ansatte er hjemsendt på lønkompensation.

Har medarbejderen hverken ferie eller afspadsering, kan vedkommende blive sendt hjem i én dag uden løn om måneden.

Ifølge Ane Halsboe-Jørgensen har både arbejdsgivere og arbejdstagere taget et stort ansvar under corona.

"Noget af det, der er bidraget med fra arbejdstagers side, er feriedage. Det viser en meget stor ansvarsfølelse og en stor vilje til at gå ind at bidrage i en svær tid," siger den fungerende minister.

Hvis restriktionerne – og lønkompensationen – forlænges, skal lønmodtagerne bidrage med én feriedag for de første 21 kalenderdage, den forlænges med.

Det kan dog maksimalt være fem dage, der skal bruges.

Når restriktionerne og lønkompensationsordningen ophører, er der en omstillingsperiode på syv dage, oplyses det.

Advokatfirma bryder tendens i branchen og har søgt flere hjælpepakker

Advokatfirmaer søger om coronahjælp: "Jeg har samlet al den likviditet jeg kan"

Mere fra AdvokatWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier