AdvokatWatch

Advokater frygter alvorlige konsekvenser af fejl i sager om tvangsbortadoption

Sager om tvangsbortadoption er ofte fyldt med fejl, viser ny opgørelse. Det må ikke ske i så alvorlige sager, mener advokater.

Der er afgørende fejl eller mangler i hver fjerde sag om tvangsbortadoption siden 2015, viser ny opgørelse fra Ankestyrelsen. | Foto: Ivan Boll

Der er afgørende fejl eller mangler i hver fjerde sag om tvangsbortadoption siden 2015, viser ny opgørelse fra Ankestyrelsen, skriver Berlingske.

Opgørelsen dækker over fejl, der er så graverende, at Ankestyrelsen enten sender sagerne tilbage til kommunen for yderligere undersøgelse eller helt afviser dem.

Advokat Thorbjørn Thomsen fra Advodan i Roskilde mener, at "det er problematisk, at man ikke kan regne med, at alt er i orden i så alvorlige sager", siger han til Berlingske, mens Martin Olsgaard, der er medejer af advokatfirmaet Tvangsfjernelse.dk, stemmer i.

"Det er afgørende, at retssikkerheden er i orden i disse sager, fordi det er så indgribende et område," siger han til avisen.

Kommunernes Landsforening har ikke ønsket at udtale sig til Berlingske, ligesom socialminister Astrid Krag (S) afviser at stille op til interview. I et skriftligt svar lover hun, at kommunernes sagsbehandling på området bliver bedre i forbindelse med regeringens kommende udspil Barnets Lov.

Minister på høring: "Fundamentet for retssikkerheden har slået revner"

Minister afviser Advokatrådets forslag om en retssikkerhedsfond

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Flere skattesager, en ny bølge af coronaudfordringer og et større fokus på greenwashing kaster mere arbejde af sig for advokater, kunne man læse i AdvokatWatchs spalter i denne uge, som også bød på flere partnerudnævnelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier