Flertal enige om at forlænge hjælpepakker

Nogle brancher er fortsat hårdt ramt af de restriktioner, som er indført for at undgå coronasmitte.
"Selv om der grundlæggende er godt styr på coronasmitten, så er truslen ikke drevet over," siger erhvervsminister Simon Kollerup (S). | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
"Selv om der grundlæggende er godt styr på coronasmitten, så er truslen ikke drevet over," siger erhvervsminister Simon Kollerup (S). | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Et flertal i Folketinget forlænger hjælp til brancher, som er ramt af coronakrisens restriktioner, frem til udgangen af oktober. Det fremgår af aftaleteksten.

Det drejer sig om dansk erhvervs-, kultur- og idrætsliv, som har forbud mod at åbne, er begrænset af forsamlingsforbuddet på 500 personer, grænselukninger og de restriktive rejsevejledninger.

Det er blandt andet natteliv, spillesteder og turistbranchen. Hjælpepakkerne stod til at udløbe lørdag.

"Selv om der grundlæggende er godt styr på coronasmitten, så er truslen ikke drevet over," siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) på et pressemøde.

"Derfor har vi udskudt dele af fase 4. Vi skal åbne økonomisk klogt op. Vi skal lytte til eksperterne, som siger, at vi skal udfase de generelle hjælpepakker."

"Men vi skal stadig hjælpe de dele af erhvervslivet, som er ramt af forsamlingsforbud, grænselukninger og rejsevejledninger."

Hvis der fortsat er en eller flere restriktioner efter den 31. oktober, er partierne enige om at forlænge hjælpen. Dog senest frem til og med den 31. december.

Bag aftalen står foruden regeringen, Venstre, SF, De Radikale, De Konservative og Alternativet.

Liberal Alliance forlod forhandlingerne torsdag aften, mens Enhedslisten og Dansk Folkeparti trak sig fredag.

Selv om hjælpepakkerne til nogle særlige brancher bliver forlænget, holder partierne fortsat fast i at udfase de generelle hjælpepakker, som et politisk flertal blev enige om i juni.

Partierne bag aftalen er også enige om, at man skal undersøge muligheden for at åbne mere for dele af kultur- og idrætslivet.

Her nævnes blandt andet spillesteder, teaterforestillinger, koncerter, biografer og professionel idræt.

Flyjurister svæver videre på hjælpepakke og udskyder beslutning om fyringer

Nye regler skal få kriseramte virksomheder udenom konkurs

Hjælpepakkestop vil føre til en bølge af konkurser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også