Legaltech-firma vil intensivere vækst med ny venturekapital

Contractbook modtog sidste år omkring 26 mio. kr. fra venturefonde, men det betyder ikke, at jagten på mere venturekapital er slut, og næste gang forventes der et endnu større beløb, siger direktør.
"Vi er en vækstvirksomhed, så vi bruger de fleste af vores penge på at udvikle virksomheden," siger adm. direktør i Contractbook, Niels Martin Brøchner. | Foto: Contractbook / PR
"Vi er en vækstvirksomhed, så vi bruger de fleste af vores penge på at udvikle virksomheden," siger adm. direktør i Contractbook, Niels Martin Brøchner. | Foto: Contractbook / PR

Contractbook leder efter ny venturekapital og er ret tæt på at få en ny pengeindsprøjtning.

Det fortæller legaltech-firmaets adm. direktør, Niels Martin Brøchner, til AdvokatWatch.

"Som planen er nu, kommer vi med stor sandsynlighed til at gennemføre nogle runder med kapitalrejsninger fra internationale kapitalfonde," siger han til AdvokatWatch.

Han kan ikke på nuværende tidspunkt sige noget mere konkret, men fortæller, at der ikke burde gå lang tid.

"Der sker nok noget spændende snart."

Det er ellers ikke engang et år siden, at selskabet modtog investeringer fra Googles venturekapitalfond, Gradient Ventures, samt danske Byfounders og en række angelinvestorer for omkring 26 mio. kr.

Men Niels Martin Brøchner ønsker mere fart på salg og produktudvikling, så nu er jagten på flere penge i gang, og direktøren fortæller, at der sandsynligvis vil være tale om et større beløb end sidst.

"Vi vil nok forvente, at omfanget bliver større," siger han.

"Vi er en vækstvirksomhed"

Netop venturekapital er en vigtig del af strategien for Contractbook, da virksomheden kører med underskud for at kunne bruge flest mulige penge på investeringer og udvikling, fortæller direktøren.

Ved seneste regnskab har legaltech-firmaet et underskud på bundlinjen på 3,7 mio. kr. for 2019 mod et underskud på 2,5 mio. kr. i 2018. Samtidig var der et bruttotab på 1,5 mio. kr. for 2019 mod 1,2 mio. kr. i 2018.

Personaleomkostningerne ender på 1,9 mio. kr. i 2019 mod 1,5 mio. kr. i 2018.

De røde tal i regnskabet vækker dog ikke bekymring hos Niels Martin Brøchner. Han fastslår, at det går lige efter planen.

"Det er gået som forventet. Vi er en vækstvirksomhed, så vi bruger de fleste af vores penge på at udvikle virksomheden," siger han og fortsætter:

"Vi bruger en del flere penge, end vi tjener på nuværende tidspunkt."

Og sådan vil det fortsætte en tid endnu, fortæller han.

Omsætningen afslører legaltech-direktøren ikke, men han fortæller, at den er lidt mere end tre gange højere i forhold til 2018.

De 26 mio. kr., som Contractbook modtog i 2019, er dog ikke at finde i regnskabet, hvilket skyldes, at pengene er i det amerikanske moderselskab Contractbook inc., som håndterer investeret kapital.

Udviklingen skal fortsætte

Med den forventede kommende venturekapital vil Niels Martin Brøchner satse endnu mere på fokus på salg og udvikling af produktet, for netop produktet er det, som ifølge direktøren adskiller Contractbook fra konkurrenterne på legaltech-markedet.

Han ser det som et hårdt konkurrencepræget marked, men mener, at Contractbooks fokus med at have alle løsninger inden for kontrakthåndtering under ét tag gør dem unikke. Og det er derfor, selskabet tiltrækker investeringer, mener han.

"Der ville ikke være nogle store VC-fonde, som ville være interesseret i at investere flere millioner kroner, hvis de ikke følte, at vi havde noget andet end alle de andre," siger han.

Senest lancerede firmaet en opgradering af systemerne tilbage i maj.

"Med disse nye opgraderinger tager vi de første spæde skridt mod en fremtid, hvor datadreven dokumentautomatisering bliver normalen. Med hjælp fra vores investorer i Silicon Valley har vi lagt en ny visionær plan for at blive den ledende software på området," udtalte Niels Martin Brøchner dengang i en meddelelse.

Legaltech-firma bringer Google-millioner i spil med nyt træk

Legaltech-direktør deler ikke egen investors opfattelse af markedet

Venturefolk frygter lang stagnering af legaltech-investeringer 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også