AdvokatWatch

Lundgrens-partner: Vi er ved at have knækket koden for kvinders karriere

Vejen til flere kvinder i advokatbranchens ledelseslag skal banes med fleksibilitet, vurderer Anne Marie Abrahamson. "Man skal nok koge det ned til, om de reelt er accepteret i hverdagen," siger hun.

(ILLUSTRATION) | Foto: Cloudeon/PR

Udgangspunktet for at få flere kvinder op ad karrierestigen kommer til at skulle være mere fleksibilitet mellem familie- og arbejdsliv.

Det vurderer partner og bestyrelsesmedlem hos Lundgrens Anne Marie Abrahamson over for Berlingske og uddyber, at man i det danske advokatfirma er ved at have knækket netop den kode.

Vejen til at komme kønsmæssige ubalancer i diverse ledeleseslag til livs er angiveligt at få skabt en bedre accept og forventningsafstemning, når man får børn, da det netop er på dette tidspunkt i karrieren, at mange ifølge Anne Marie Abrahamson vælger advokatkarrieren fra og familien til.

"Det er mange advokatfirmaer, som vil sige, at de allerede har fokus på fleksibilitet. Men man skal nok koge det ned til, om de reelt er accepteret i hverdagen. Det skal simpelthen være okay at gå ud ad døren i hverdagen, hvis man skal hente børn," siger hun til avisen og tilføjer, at det er netop på fleksibiliteten, at branchen skal "stå sin prøve".

Mere fra AdvokatWatch

Medstifter af nyt advokatkontor har flere jern i ilden

Stine Dahl har sat sig for at banke en advokatforretning op, som på sigt skal vokse sig større. Ved siden af er hun konsulent, direktør og medejer af et marketingbureau og podcaster. Men det kan sagtens lade sig gøre, siger advokaten, der har tre børn.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier