AdvokatWatch

Vandhund skifter partnerkreds for at undgå skæbne som gammel kattedame

Efter 17 år hos Kromann Reumert havde ny Bird & Bird-partner brug for at flyve fra reden. Jeg ville prøve noget nyt, inden jeg blev grå og ensrettet, fortæller advokaten, som ofte klemmer kroppen ned i en stram neoprendragt.

Ny partner hos Bird & Bird Jan Ussing Andersen elsker at være på vandet. | Foto: PR

Det pæne jakkesæt bliver så ofte som muligt skiftet ud med en tætsiddende neoprendragt, når advokat Jan Ussing Andersen klapper computeren sammen og holder fri.

"Jeg er fantastisk glad for at være på vandet," siger Jan Ussing Andersen, der netop er blevet partner hos advokatfirmaet Bird & Bird efter at have plasket rundt i Kromann Reumerts andedam i 17 år.

"Om det er windsurfing, jolle eller kajak, så løber jeg frem og tilbage iført neopren mellem vores sommerhus og stranden."

Når den 41-årige advokat ikke suser af sted på bølgerne, surfer han igennem karrieren, der begyndte hos Kromann Reumert i 2003, og som i 2015 toppede med en plads i advokatfirmaets eksklusive partnerkreds.

Men der er ikke meget fart på, når man blot bliver siddende på bølgetoppen, så Jan Ussing Andersen, der har speciale inden for it og outsourcing, har skiftet hjørnekontoret hos Kromann Reumert ud med et skrivebord hos Bird & Bird.

Hvad får dig til at skifte – du har jo været lang tid hos Kromann Reumert?

"Ja, jeg har netop været lang tid hos Kromann Reumert, og det er nok i sig selv en grund. Jeg havde et ønske om at prøve noget nyt, inden jeg var blevet for grå og for ensrettet. Man skal ikke ende som the old cat lady, om man så må sige."

Internationale muligheder trækker

Derudover skyldes skiftet Bird & Birds internationale profil, fortæller Jan Ussing Andersen. I dansk kontekst er Bird & Bird et mellemstort kontor med omkring 65 medarbejdere, men på globalt plan har firmaet kontorer i 29 lande og omkring 2300 medarbejdere.

"Det handler ikke kun om at have med internationale sager at gøre, men også om muligheden for på sigt at være en del af internationale teams, hvor man samler de bedste eksperter inden for et område på projekter," siger Jan Ussing Andersen.

Hvorfor trækker det i dig?

"Jeg kan godt lide at arbejde med store, komplekse projekter, og det internationale perspektiv giver mulighed for at arbejde med meget komplekse sager sammen med de dygtigste mennesker."

Jan Ussing Andersen skal "styrke den strategiske målsætning om at være det førende advokatfirma for virksomheder og organisationer, der ændres af den digitale verden eller går forrest i den digitale udvikling", skrev Bird & Bird i en pressemeddelelse i sidste uge.

Han bliver en del af firmaets danske Tech & Comms team, der i forvejen tæller partnerne Jesper Langemark, Lau Normann Jørgensen, Julie Bak-Larsen og Martin von Haller Grønbæk.

Genforenet med kendte ansigter

Lau Normann Jørgensen tog samme spring som Jan Ussing Andersen, da han efter 28 år hos Kromann Reumert for godt et år siden skiftede til Bird & Bird.

Han tog to advokater med sig, og derfor er der flere kendte ansigter på Bird & Birds kontor, der ligger kun få hundrede meter fra Kromann Reumerts domicil på Nordhavnen i København.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at der er en del tidligere kolleger hos Bird & Bird, som jeg kender rigtig godt i forvejen. Det er selvfølgelig vigtigt for mig at komme ind et sted, hvor kulturen passer til mig, og hvor jeg ved, jeg har det godt med de mennesker, der er her," siger Jan Ussing Andersen.

Advokaten tager flere klienter og projekter med sig fra Kromann Reumert, så både arbejdet og kollegerne er i nogen udstrækning velkendt for Jan Ussing Andersen. Og det med at skulle sige farvel til hjørnekontoret går nok også, fortæller han.

"Det er selvfølgelig et stort spring at skulle sidde på fælleskontor, efter at have siddet på det samme kontor de seneste 11 år. Men det er bare fysiske rammer, jeg skal vænne mig til, så det er slet ikke et problem."

Kommer du til at savne dit eget kontor?

"Nej, det gør jeg ikke. Jeg kommer til at savne, at jeg havde 2,5 kvadratmeter billeder af mine børn fra dengang, de var små og søde. Det kan jeg jo ikke smide op her. Men så må jeg sætte dem op derhjemme i kælderen."

Jan Ussing Andersen bor med egne ord i udkanten af advokatreservatet i Holte sammen med sin hustru, parrets to børn på ti og 13 år og familiens labrador.

Bird & Bird fortsætter partnerjagt for at styrke forretningsben

Bird & Bird kaprer endnu en partner hos Kromann Reumert

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Ugen bød på historier om kammeradvokatordningen, iværksættere og historisk stor svindelsag. Den sluttede af med et indblik i det opgør om udbyttesagen, der venter i Højesteret i næste uge.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier